Hlavní obsah

Pastoor debutuje v Edenu a slávisté hodlají konečně dohrát v plném počtu

Tři zápasy, tři červené karty. Fotbalisté Slavie ještě na jaře ani jednou nedohráli utkání kompletní. Dnes už by si pozor konečně dát měli, v duelu 20. kola večer hostí Znojmo, které má v tabulce o dva body víc. „Doufám, že vyloučeni nebudeme, bylo by to pro nás určitě jednodušší,“ přeje si nizozemský trenér Alex Pastoor, jehož čeká premiéra na domácím stadiónu v Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Slavie Praha Alex Pastoor při utkání v Teplicích.

Článek

Holanďan debutoval v české lize v pondělí v Teplicích, kde Slavia navzdory nadějnému výkonu prohrála 0:1. „Nemám rád porážky, výsledek byl zklamáním. Důležité však je, že způsob hry, který jsme předvedli, byl v pořádku a hráči odvedli dobrý výkon. Vytvořili jsme si i dostatek šancí, bohužel jsme je neproměnili. Takový je někdy fotbal," říká Alex Pastoor pro klubový web.

Sešívaní potřebují utnout sérii tří vyloučení. „I v deseti jsme v Teplicích měli zápas pod kontrolou, to je dobré znamení. Samozřejmě, že je naším cílem snížit počet červených a žlutých karet na minimum. Budu na vývoj v tomto směru reagovat, to je jasné. Ale patří to k fotbalu a my musíme být víc opatrní," upozorňuje trenér, který už bude mít k dispozici kapitána Karla Pitáka, Jana Vošahlíka a Milana Nitrianského, kteří v minulém kole nemohli hrát kvůli karetnímu trestu.

Sestavu nikdy předem neoznámí

„Pro kouče je vždycky dobré mít možnost výběru. Můžete si sestavu upravit podle svých představ, vede to i k větší soutěživosti mezi hráči. A když máte soutěživost v týmu, hráči ze sebe vydají to nejlepší, a to my potřebujeme," poukazuje Pastoor.

„Co se týká sestavy, před zápasem ji nikdy nezveřejňuji. Můžeme o ní diskutovat následně, ale před začátkem utkání nikdy," má jasno holandský trenér Slavie. Proti Znojmu se bude muset naopak obejít bez potrestaného Marcela Gecova a zraněných Tomáše Mičoly a Martina Dobrotky.

Navzdory hrozivému faulu teplického Matuly by měl být k utkání připraven francouzský záložník Damien Boudjemaa.

Zápas Slavia - Znojmo se hraje od 20:15, přímý přenos Fanda/Nova Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: