Hlavní obsah

Atmosféra jako na Feyenoordu či Fenerbahce, liboval si kouč Slavie Pastoor

Aktualizováno

„Dóbry véčer, dva jedna,“ uvedl v roztomilé češtině svou tiskovou konferenci. Fotbalisté Slavie právě porazili Znojmo 2:1 a jejich holandský trenér Alex Pastoor svoji premiéru v Edenu proměnil v první výhru. „Atmosféra byla fantastická. Je to podobné jako na Feyenoordu, dá se to porovnat i s Fenerbahce,“ usmíval se Pastoor.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Slavie Alex Pastoor diriguje své svěřence v utkání se Znojmem.

Článek
Fotogalerie

Nadšení holandský elegán neskrýval. Na druhý pokus už svůj nový tým dovedl k výhře. „Zase jsme kontrolovali hru. Drželi jsme míč v 69 procentech času, měli dvanáct střel proti dvěma soupeře. A nedostali jsme žádnou červenou ani žlutou kartu, takže i v tomto směru jsme se zlepšili," poukázal Pastoor s úsměvem, že sešívaní na jaře poprvé dohráli bez vyloučeného hráče.

Za výhru ovšem svým borcům slíbil kritiku. „Až si výhru užijeme, bude čas na mé kritické připomínky, abychom se dál zlepšovali. Ale až od zítra..."

Proti utkání v Teplicích neviděl velké zlepšení. „Výsledek je lepší, ale Teplice jsou silnější než Znojmo. Naše hra nebyla lepší. Druhý poločas byl hodně otevřený, nechceme hrát ruskou ruletu."

Pochválil Pitáka a Hrubého

Pastoor ovšem viděl také několik skvělých věcí. „Karel Piták vstřelil dvě krásné branky, ale hráčem zápasu pro mě byl Robert Hrubý. Skvěle ovládal střed hřiště."

V příštím kole Slavia hostí Jihlavu. „Musíme si vytvářet šance, a to děláme. Máme i střelce, ale potřebujeme získat více sebevědomí," říká trenér.

Znovu poslal do základní sestavy jihoafrického obránce Keegana Ritchieho. „Těší mě jeho hra. Navíc skvěle chápe pokyny, které mu dáváme. Každých patnáct minut se zlepšuje a věřím, že to nejlepší jsme od něj ještě neviděli," doufá Holanďan.

Sportovní úsek jeho předchůdci Koubkovi vyčítal, že Ritchieho v úvodních dvou jarních zápasech nenasadil.

„Dívám se jen do budoucnosti. Minulost nejde změnit, není nic, co bych mohl ohledně jejich problému udělat," ujistil Pastoor.

Reklama

Související témata: