Hlavní obsah

Piták se stal na stará kolena křídlem a dvěma góly spasil Slavii

Kapitán zachránil premiéru nového kouče Pastoora v Edenu. Karel Piták (34) dal Znojmu oba góly a fotbalisté Slavie brali tři body za výhru 2:1. Ostřílený mazák se trefil poprvé od svého zimního návratu z Jablonce, v lize už má na kontě 59 gólů. Nezvyklý křídelní post mu prospěl, poprvé dal v jednom utkání dvě branky.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Karel Piták ze Slavie (uprostřed) se raduje z gólu proti Znojmu.

Článek
Fotogalerie

Byl to váš večer, že?

Dva góly v jednom ligovém zápase jsem ještě nedal. Říkal jsem si, že někdy by to už mohlo vyjít. A dočkal jsem se.

Což takhle hattrick na stará kolena...?

Asi po šesti letech jsem hrál levé křídlo, což je pro mě docela novinka. Útočný post mi ovšem vyhovuje. Když to takhle půjde dál, nebudu se zlobit. A třeba dám hattrick za týden Jihlavě.

Jak vydařený zápas oslavíte?

Pohled na tabulku říká, že máme teprve dvaadvacet bodů, takže není moc co slavit. Měl jsem tady rodinu, manželku a děti, takže jsem rád, že si zápas užili. Pokud příště zvládneme i Jihlavu, budeme na tom už mnohem líp. Ale máme toho před sebou ještě hodně.

Jak vám bylo, když Znojmo vyrovnalo?

Nebylo nám v tu chvíli nejlíp, pár minut to na nás dolehlo. Vyrovnání přišlo po našich velkých šancích. Ale pak jsme se vzchopili a šli do závěrečných minut s obrovským úsilím dát vítěznou branku. A povedlo se.

Máte dojem, že už se na mužstvu projevuje práce nového trenéra?

V úvodu zápasu jsme se hledali, ale pak už jsme předváděli, co od nás kouč chce. Kombinační hru, být blízko sebe, nabízet se. Hráli jsme tak už v Teplicích, jenže tam jsme měli smůlu. Tentokrát jsme kombinaci podložili také výhrou.

Reklama

Související témata: