Hlavní obsah

Sparťanský lodivod Lavička v Příbrami trpěl, doufá už v návrat Krejčího

Příbram

Kouč lídra prvoligové tabulky Sparty Vítězslav Lavička sobotní zápas v Příbrami protrpěl. Potěšila ho výhra 1:0, ale když se v nastavení před Vaclíkem zjevil Zápotočný, pořádně se orosil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Vítězslav Lavička

Článek
Fotogalerie

Trpěl jste hodně, když čas letěl a pořád to bylo 0:0?

Trpěli jsme všichni. My jsme věděli, že nás v Příbrami čeká hodně těžký zápas. Průběh nám dal zapravdu. Moc jsme chtěli vyhrát, ale nešlo to snadno.

Těžko jste se probíjeli obranným blokem domácích. Co vám nejvíc chybělo?

Překonat dobře organizovaný, hlubší, ale velice aktivní obranný blok Příbrami, nám dělalo problém. Dobře jsme zápas začali, vytvořili jsme si několik situací, které možná byly blízko gólu, ale ten jsme nedali. Domácí ztratili ostych, byli aktivnější a nám chyběla větší rychlost a přesnost, abychom jejich blok obehráli. To se nám nedařilo. Po změně stran jsme byli aktivnější, ale pořád proti nám stál bojovný soupeř, který hrozil z brejků.

Čím vás soupeř překvapil?

On nás nepřekvapil, ale výborně bránil a svoji hru měl založenou na přihrávce výborně hrajícího Řezníčka, který nám dělal v obraně problémy. Čekali i na standardky. Několikrát jsme měli štěstí, že jsme i díky Vaclíkovi v brance tyhle těžké chvíle přestály. Až v závěru zápasu se nám podařilo vytvořit situaci, po níž pak padla vítězná branka.

Jenže Tomáš Zápotočný, který penaltu zavinil, když strčil do Vaclíka, to mohl v nastavení odčinit. Byl to pro vás nejtěžší moment zápasu?

Byl to hodně těžký moment a byli jsme skutečně blízko vyrovnání. Tomáše dobře známe a víme, že se v nejvypjatějších situacích dostane na hrot, kde si dokáže míč najít a skóruje. Zažili jsme to, když takhle několikrát pomohl Spartě. Naštěstí Tomáš Vaclík je výborný brankář a díky jeho zákroku jsme tu situaci ustáli.

Kromě zraněných Bednáře a Krejčího chyběl autor vítězného gólu s Plzní Tomáš Přikryl. Proč jste ho nepostavil?

Právě v utkání s Plzní si poranil zadní stehenní sval. Proto chyběl. Na jak dlouho to bude, se nedá říct. Uvidíme, co ukáží další vyšetření.

V ofenzivě chyběl tradiční tah na branku Ladislava Krejčího. Kdy ten se vrátí do sestavy?

Už trénuje, i když částečně individuálně. Jeho problémy se svalem ustupují. Věříme, že v Ostravě už bude k dispozici.

V čem jsou pro vás těžší zápasy s týmy, které hrají o záchranu, než s těmi ze špičky? Vždyť Plzeň jste jasně přehráli a v Příbrami jste se trápili.

Každý tým o něco hraje a ty v boji o záchranu jsou velmi bojovné. Poznali jsme to už na Bohemce, kde jsme také vyhráli o gól. Po Plzni jsem říkal, že i když máme osmibodový náskok, nic není rozhodnuté. Teď vedeme o jedenáct bodů, ale Viktorka má nedělní zápas k dobru. Další překážky, které nás čekají, budou hodně náročné, což se ukázalo. Příbram si zaslouží pochvalu za bojovný výkon, my za vůli, s níž jsme šli za vítězstvím a vybojovali ho. To je dobrý předpoklad, na němž lze stavět.

V tomto ročníku jste ještě neprohráli, jak důležité pro vás je projít ho celý bez porážky?

My se snažíme zlepšovat v každém zápase, i když to tak někdy nedopadne. Ten úmysl tam je.

Ocenil jste, že vás přijelo povzbudit hodně fanoušků a hráli jste prakticky v domácím prostředí?

Ocenil a moc jim děkujeme. Příbram je blízko Prahy, očekávali jsme, že za námi přijedou. Bylo jich hodně a byli slyšet. I oni nám pomohli, že jsme uhráli výsledek, který jsme potřebovali a chtěli.

Reklama

  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 71. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 66. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 1 Sparta - Ostrava 4 : 1 72. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice