Hlavní obsah

S takovým soupeřem musíte šance proměnit, litoval příbramský kouč Čuhel těsné prohry se Spartou

Příbram

Kouč Příbrami Petr Čuhel připravil svůj tým na Spartu výborně. Téměř dosáhl na bod, ale po těsné prohře 0:1 gólem z penalty byl pochopitelně zklamaný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Petr Čuhel

Článek
Fotogalerie

Spartě jste dali pořádně zabrat, mohli jste s ní bodovat. Jste hodně zklamaný z těsné porážky a ještě gólem z penalty?

Začali jsme s až příliš velkým respektem. Patnáct minut nám trvalo, než jsme se dostali do hry. Sparta má kvalitu, ale my jsme si v první půli vytvořili dvě šance. S takovým soupeřem ale musíte alespoň jednu proměnit. I v dalším průběhu zápasu jsme ji byli vyrovnaným soupeřem. O to víc mrzí inkasovaná branka v závěru. Padla v době, kdy tlak Sparty nebyl tak veliký. Sami jsme pak měli velikou šanci už v nastavení. Bohužel jsme ani tu nedali. O to větší je naše zklamání. Nemáme ani bod.

Mluvil jste s Tomášem Záptočným, který utekl ze hřiště?

To nevím, že utekl ze hřiště. Jen jsem mu podal po zápase ruku a poděkoval mu. Víc jsme spolu nemluvili.

Vyčetl jste mu, že zavinil penaltu a pak neproměnil obrovskou šanci?

Nevyčetl... V té chvíli jsme lehce ztratili míč na půlce hřiště. Pak jsme propadli u lajny, míč šel do vápna... Je škoda, že jsme ten faul udělali. Mrzí nás to, že jsme to nezvládli jako mužstvo.

I trenér Sparty Lavička chválil Jakuba Řezníčka. Jak jste s ním byl spokojený?

Svedl spoustu soubojů, dokázal se prosadit jeden na jednoho. V první půli měl velkou šanci, když šel sám na bránu. Měl jít dva tři metry dál, hráče neměl na sobě. Nemám mu moc co vytknout. Spíš mě mrzí, že ho naši krajní hráči víc nepodpořili, abychom některé dobré akce dotáhli do lepšího zakončení, když on dokázal podržet míč. Zbytečně jsme některé míče ztráceli.

Máte před sebou další těžké zápasy v boji o záchranu. Může být výkon proti Spartě povzbuzením?

Povzbuzením určitě, ale my potřebujeme bodovat. To jsme chtěli i dneska. Fotbal se nehraje na to, jestli jsme spokojení se svým výkonem, ale na body. A ty nemáme. Doufám, že budeme bodovat v dalších zápasech. Uděláme pro to všechno.

Reklama