Hlavní obsah

Horváth neproměnil penaltu a Plzeň podruhé klopýtla, klokani se odpoutali ode dna

oc, dosSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně ve 20. kole Gambrinus ligy remizovali se Slováckem 0:0, v soutěži podruhé za sebou klopýtli a na vedoucí Spartu ztrácí už 10 bodů. Kapitán Viktorie Horváth na začátku zápasu neproměnil penaltu. Hráči Bohemians 1905 zdolali 1:0 Liberec a odpoutali se ode dna tabulky. Na poslední příčku klesl Baník, který remizoval 0:0 proti Brnu. Jablonec zvítězil nad Olomoucí 2:1, rozhodující branku vstřelil z penalty v 90. minutě Loučka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Viktorie Plzeň Pavel Horváth

Článek
Fotogalerie

Odčinit porážky se Spartou a z Lyonu chtěli fotbalisté Plzně před domácími diváky proti Slovácku. A mistrovský celek nezačal vůbec špatně. Teclův gól neplatil pro ofsajd, už ve třetí minutě ale měli domácí velkou příležitost ke skórování. Stoper Rada zahrál v pokutovém území rukou a k exekuci penalty se postavil kapitán Horváth. Míč ale poslal vedle.

Obraz hry jako by se od té chvíle otočil a Slovácko bylo nebezpečnějším týmem. Do několika vyložených šancí se prosadil zejména Diviš. Stejně jako útočník Došek nedokázal žádnou z šancí proměnit. Ofenzivní hráči hostů buď pálili mimo, nebo je vychytal nejlepší plzeňský hráč - gólman Bolek.

Na druhé straně měl obrovskou šanci po Petrželově přihrávce z pravé strany Horváth. Do střely mu ale skočil Valenta a míč skončil mimo bránu. Plzeň nakonec remizovala se Slováckem bez branek a na vedoucí Spartu ztrácí deset bodů.

Jablonec zachránil výhru na poslední chvíli

Olomouci se v Jablonci dlouhodobě nedaří, Hanáci na Střelnici prohrávají pravidelně od roku 2005. A nejinak tomu bylo i v neděli. A to i přesto, že se Jablonec na jaře trápí - z posledních čtyř kol nebral žádné body ve třech zápasech. Skóre otevřel v závěru úvodní půle Čížek, který se po autovém vhazování z pravé strany dostal k míči, a nepokrytý překonal Blahu v bráně Olomouce.

Vše dlouho nasvědčovalo tomu, že to bude jediná branka zápasu. Hostům se ale podařilo zápas zdramatizovat. Tři minuty před koncem se po závaru před Valešem do míče opřel Rolinc a vyrovnal. Samotný závěr ale znovu patřil Jablonci. V 90. minutě totiž rozhodčí odpískal po faulu pokutový kop, který střelou do horního rohu proměnil kapitán Loučka.

Ostrava po remíze spadla na poslední místo

Baník čeká na vítězství od září v loňském roce, tří bodů se Ostravané nedočkali ani v Brně v zápase se Zbrojovkou. Už v 19. minutě přitom mohli jít hosté do vedení, Baránek ale nastřelil z první jen tyč. Do vedení mohl jít Baník také v závěru poločasu, Krmenčíkovu střelu ale stačil vykopnout Skalák.

Brno si největší šanci schovalo do druhé půle. Skalákovu střelu Pavlenka vyrazil k Zavadilovi, jehož prudká střela jen těšně minula bránu. Vítězství na svou stranu mohli domácí strhnout také v samotném závěru zápasu, Schuster ale nastřelil jen břevno.

Klokani se dočkali výhry

Jedenáct kol čekali na výhru fotbalisté Bohemians 1905. A až pod novým trenérem Klusáčkem, který vystřídal Webra, se jim to podařilo. Úspěšnou trenérovu prvoligovou premiéru se postaral Lietava. V samotném závěru úvodního poločasu Hrošša vyrazil střelu Kaliny pouze před dobíhajícího domácího útočníka, který rozveselil domácí fanoušky jediným gólem zápasu.

Slovan měl ve druhé půli obrovský tlak a zejména Rybylka mohl několikrát vyrovnat, domácím se ale podařilo udržet čisté konto a po zisku tří bodů se vymanili z posledního místa. Na nesestupové příčky, které s 19 body drží Příbram a Brno, ztrácí klokani a Baník dva body.

Reklama