Hlavní obsah

Jablonec - Olomouc 2:1Penaltou v poslední minutě se Jablonec omluvil za znojemskou facku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Čížek 1 : 0
87. Rolinc 1 : 1
90. Loučka (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Gólem z penalty v poslední minutě nakonec zachránil Jablonec výhru nad Olomoucí a omluvil se tak svým fanouškům za znojemskou facku v předchozím kole. V utkání dvou rozdílných poločasů výrazně ovlivněném nepříznivým počasím byli domácí lepší do přestávky, po změně stran převzali aktivitu Hanáci, v samém závěru dokonce vyrovnali, jenže penalta je nakonec o výhru připravila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Čížek vstřelil první gól proti Olomouci.

Článek

Znojemská facka v minulém kole Jablonec probrala. V úvodu duelu mužstev bodů hodně potřebných tedy určitě, neboť začal aktivně, Blahu, jenž v bráně Hanáků nahradil zraněného Zlámala, zasypal sprškou střel a celou první půli měl navrch.

V silném větru a na mokrém, kluzkém trávníku skrápěném vytrvalým deštěm se však pokusy Jablonského a Kopice neujaly, parádní ránu Nováka z trestného kopu olomoucký gólman rovněž vyrazil.

Olomoucké pojetí rezignující na jakoukoli snahu hrát dopředu slaviloi dlouho úspěch. Psotkův tým myslel skutečně jen a jen na bránění, o čemž svědčí i to, že za celý první poločas se zmohl na jedinou střelu. Sice nebezpečnou, ale to jen proto, že s pokusem Zahradníčka si v 19. min. zahrál poryv vichru a Valeš měl tudíž starosti.

Panující slota vůbec úroveň zápasu hodně poznamenala, takže kombinace vázla, přihrávky nenacházely adresáta a hrát proti větru byl skutečný kumšt. Možná i proto nemínil sudí Kovařík ocenit Fallovo hraní rukou v šestnáctce pokutovým kopem, což domácí samozřejmě nazlobilo.

Ovšem zdravě, takže po promarněné příležitosti Kopice zásluhou Čížka zapomenutého v po autovémn vhazování před Blahou vedoucí gól přece jen dali a svou aktivitu a převahu byli odměněni.

S jednogólovým mankem a hlavně větrem v zádech začali hosté druhou půli pochopitelně aktivněji, takže gard se obrátil a bránil se převážně Jablonec. Hanáci si však kromě nebezpečné střely střídajícího Depetrise, která o bránu minula, šanci nevytvořil, zatímco Jablonec hrozil rychlými brejky.

Tři minuty před koncem se ale přece jen po závaru v šestnáctce Severočechů prosadil olomoucký Rolinc a vyrovnal, jenže hostující radost trvala jen chvíli.Prakticky hned vzápětí totiž sudí po faulu na Nováka nařídil penaltu, z níž Loučka  rozhodl, že tři body zůstaly v Jablonci.

20. kolo první fotbalové ligy:
Baumit Jablonec - Sigma Olomouc 2:1 (1:0).
Branky: 41. Čížek, 90. Loučka z pen. - 87. Rolinc. Rozhodčí: Jílek - T. Kovařík, Urban. ŽK: Eliáš, Štochl - Škerle, Varadi. Diváci: 2035.
Jablonec: Valeš - Eliáš, Štochl, Kysela, Jablonský - Kopic (88. Třešňák), Kubista, Loučka, Novák, Čížek (90.+1 Rossi) - Fantiš (90.+2 Okleštěk). Trenér: Skuhravý.
Olomouc: Blaha - Varadi, Svozil, Šindelář, Škerle - Zahradníček, Pospíšil (83. Nepožitek), Fall (46. Depetris) - Navrátil (72. Falta), Houska, Rolinc. Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: