Hlavní obsah

Plzeň - Slovácko 0:0Plzeň remizovala se Slováckem a na Spartu ztrácí už deset bodů

Plzeň

Pražská Sparta má k titulu zase o pořádný kus blíž. Na její sobotní výhru v Příbrami odpověděli včera fotbalisté Plzně remízou 0:0 se Slováckem. Na letenský tým už ztrácejí 10 bodů.

Foto: Petr Eret, ČTK

Obránce Slovácka Tomáš Rada odkopává míč před plzeňským Milanem Petrželou.

Článek

„Nechci řešit, jestli je obhajoba utopií nebo není. Zbývá deset kol, je jasné, že už to bude hodně těžké," řekl trenér Plzně Dušan Uhrin. Viktoria nezvládla během týdne třetí zápas, předtím padla v ligovém šlágru na Spartě (0:1), poté v úvodním osmifinále Evropské ligy v Lyonu (1:4). V neděli to z její strany bylo také, slušně řečeno, kostrbaté. Dopředu byla nebezpečná, ovšem defenzivní fáze nefungovala. Jaký byl důvod?

„Podívejte se na náš program, je to tak nabité, že máme regenerační trénink a hned předzápasový. Nechci se na to vůbec vymlouvat, šlapali jsme do konce, nicméně únava je víc vidět při bránění než v ofenzivě," uvedl Uhrin.

Přitom Plzeňští na soupeře vlétli, během pěti minut mohli vstřelit tři góly. Neuběhlo ani 60 vteřin, když se v šanci zjevil Jan Rezek, který nastoupil poprvé od návratu v základní sestavě. Jeho pokus o lob však brankář Milan Heča prokoukl. Vzápětí už Doosan Arena gól slavila, ale autor Stanislav Tecl byl podle arbitrů v ofsajdu. Televizní záznam ovšem ukázal, že nejspíš nikoli. Domácím to nevyšlo ani napotřetí, kapitán Pavel Horváth totiž spálil penaltu.

„Nemyslím, že penalta ovlivnila zápas, měli jsme k dobru spoustu jiných příležitostí, z nichž jsme mohli dát branku," uvedl Uhrin. Jenže šancí měli hodně i hosté, kteří jednou nastřelili břevno. Přeborníkem v zahazování byl Jaroslav Diviš, který mohl vstřelit minimálně tři góly. Vždyť jen dvakrát uháněl sám na brankáře Petra Bolka. „Tolik šancí jsme neměli ani s Bohemkou, s bodem jsme ale spokojený. Diviš měl zachovat větší klid, ale to jistě ví sám," sdělil kouč Slovácka Svatopluk Habanec.

Jeho svěřenci i ve druhé půli hrozili, nicméně favorit si dokázal vynutit tlak. Jenže viktoriáni by včera nedali gól ani do půlnoci. I proto se jim obhajoba o další notný kus vzdálila.

20. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Kříž, Vlasjuk. ŽK: Kolář, Limberský - Rada, Došek, Šimko. Diváci: 8525.
Plzeň: Bolek - Řezník, Čišovský (46. Hrošovský), Hejda (61. Hubník), Limberský - Horváth, Procházka - Petržela, Kolář, Rezek - Tecl (74. Wágner). Trenér: Uhrin.
Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Diviš (90. Ondřejka), Valenta (88. Mezlík), Petr (84. Havlík), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: