Hlavní obsah

Hrůza od začátku do konce, ulevoval si obránce Zbrojovky Pernica

Brno

Při odchodu do šatny si nebral servítky. „Baník hodnotit nechci, ale od nás to byla od začátku do konce hrůza. Zápas nám vůbec nevyšel. Zaplaťpánbůh za ten kříž,“ říkal po bezbrankové remíze s Ostravou naštvaně obránce brněnských fotbalistů Luděk Pernica.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Roman Bednář (vlevo) a obránce Brna Luděk Pernica.

Článek

Uvědomoval si, že důležitý souboj celků z chvostu prvoligové tabulky měl jeho tým zvládnout lépe. „Je jasné, že doma bychom měli s našimi bezprostředními konkurenty v boji o záchranu vyhrávat. Jenže jsem měl pocit, že Ostravští toužili po vítězství víc. Byli důraznější než my a vytvořili si i víc střeleckých příležitostí," uznal.

Pernica prozradil, že o přestávce zvýšil trenér Zbrojovky Kotal v kabině hlas. „Trochu to pomohlo, ve druhém poločase jsme podali přece jen lepší výkon," našel na nepovedeném střetnutí malý klad. V úplném závěru dokonce Zbrojovka po Zavadilově přímém kopu ostřelovala ostravskou branku, avšak míč za brankovou čáru neprotlačila. „Vyhrát bychom si snad ani nezasloužili. Naopak my musíme být rádi, že nás Venca Hladký v průběhu utkání minimálně dvakrát podržel. Díky němu jsme nevyšli úplně naprázdno," pochválil gólmana.

Odmítl, že by Brňané neunesli velký tlak. „Máme už dost zkušené mužstvo a klíčový je pro nás v této sezóně skoro každý zápas. Platí to i nadále, cesta za záchranou bude ještě hodně trnitá," odhadoval Pernica, který poslední dobou nastupuje na postu levého beka. „Lépe se cítím jako stoper, ale hraju tam, kam mě trenér postaví," nevybírá si.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články