Hlavní obsah

Neházíme flintu do žita, hlásí Rezek. Na šance jsme vyhráli tak 10:3, prohlásil Uhrin

Poslední týden Plzni nevyšel, postupně prohrála v ligovém hitu na Spartě (0:1), ve čtvrtek inkasovala čtyři branky v Lyonu v prvním osmifinále Evropské ligy (1:4), v neděli nedokázala doma porazit Slovácko. Po bezbrankové remíze se zdá být obhajoba utopií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Dušan Uhrin

Článek

„Neházíme flintu do žita, Sparta však vypadá dobře. Hraje však jedno utkání v týdnu, má víc času se na něj připravit, má to jednodušší. Nechceme to svádět na to, že hrajeme každý třetí den těžký zápas, ale tak to je. Budeme bojovat do konce, bude to však těžké," řekl útočník Plzně Jan Rezek, který se po návratu poprvé objevil v základní sestavě.

„Nechci teď řešit, jakou šanci máme na obhajobu. Je ale jasné, že už to bude hodně těžké, Sparta by musela minimálně třikrát ztratit a my naplno bodovat," uvedl trenér Dušan Uhrin.

Jestliže Lyonu dopřáli viktoriáni spoustu šancí, Slovácku, které samozřejmě úrovně francouzského mužstva nedosahuje, snad jednou tolik. Především v prvním poločase.

Čišovský měl zdravotní problémy

„Otevřeli jsme zbytečně hru. Navíc stoper Marián Čišovský byl nesvůj, měl problémy od začátku, řešil to utišovacími léky, bohužel to nebylo ono, proto jsem ho o poločase vystřídal," uvedl Uhrin. „Soupeř měl šance, jenže my mnohem víc. Podle mě to bylo na příležitosti tak 10:3," dodal Uhrin.

Hru Plzeň otevřela příliš už v Lyonu, nebude nyní Uhrin ofenzivně laděné hráče učit věnovat se více obraně? „Podívejte se na náš program, neuvidíte místo na nacvičení ničeho. Je to tak nabité, že máme regenerační trénink a hned předzápasový, tam jestli je 25 minut času, je to moc," podotkl Uhrin.

Tým tři utkání v řadě nevyhrál, neobává se kouč, že se útlum prohloubí? „Budeme se snažit, abychom v útlumu nebyli. Prohráli jsme na Spartě po špatném výkonu, pak v Lyonu, kdy jsme to otevřeli, teď jsme měli díry uprostřed hřiště. Je to složité, máme sice dvacet hráčů, ne všichni ale mohou hrát ve středu hřiště," uvedl Uhrin.

„Není to ideální, neřekl bych však, že atmosféra není dobrá. Není to poprvé, kdy zažíváme v Plzni podobnou situaci, i předtím byly série, kdy se nedařilo. Je třeba to zlomit vůlí a bojovností. Nezbývá nám než to hodit za hlavu, připravit se na další zápas a začít jakoby od znova," doplnil Rezek.

Reklama

Související témata: