Hlavní obsah

Ale to přece nebylo a není o Skuhravém, odmítl jablonecký kouč, že by hráči bojovali i za něho

Ta úleva na něm byla patrná. Penaltový exekutor Loučka v posledním minutě neselhal, takže Jablonec ve větrné loterii Olomouc nakonec přece jen porazil a tři body v Gambrinus lize bral. Alespoň výhrou se svým fanouškům omluvil za výprask v předchozím kole se znojemským nováčkem. Majiteli klubu a prvnímu muži českého fotbalu Miroslavu Peltovi, jenž si duel hraný v neskutečné slotě nemohl nechat ujít, pochopitelně také. „Alespoň malinký krůček, abychom se vrátili ke kompaktní a i výsledky podložené hře, jsme udělali,“ oddechl si kouč Severočechů Roman Skuhravý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Roman Skuhravý.

Článek

Vaši svěřenci přiznávali, že jim šlo nejen o omluvu za čtyřbrankovou blamáž ve střetnutí se Znojmem, ale i o vás. Asi příjemné poznání, že hráči bojují i za trenéra...

Ale to přece nebylo a není o Skuhravém, ale v první řadě o fotbalovém Jablonci. Všichni máme společné dílo i cíl, za nímž jdeme. Někdy sice doslova v porodních bolestech, ale podstatné je, že malé krůčky děláme.

Ale také dostáváte čas od času pořádné facky, které zřejmě mužstvo potřebuje, aby se probralo. Tu v Plzni, naposledy třeba ve Znojmě...

Tři čtvrtě roku Jablonec vedu a marně pátrám v paměti, kdy jsem zažíval jednoduché období. Už třikrát jsme se museli probírat po tvrdém direktu, i potřetí jsme se ale dokázali zvednout.

Hlavně zásluhou starších hráčů Čížka, Loučky a spol., kteří proti Olomouci mužstvo táhli a dělali vše proto, aby zmiňovaný znojemský direkt napravili. Překvapili vás svým výkonem?

Podobné výkony a přístup od nich očekávám od chvíle, co jsme se pustili do přebudovávání mužstva. Proti Hanákům se k nim přidal i Fantiš, obrovská touha vyhrát však byla patrná na všech hráčích.

Moc ale nescházelo, abyste v hektickém závěru o výhru přišli, neboť po změně stran vás soupeř přehrával, nakonec i vyrovnal a vás musela spasit penalta v poslední minutě.

Utkání bylo ovlivněno panujícím počasím a hodně silným vichrem, takže je logické, že s větrem v zádech jsme my dominovali v první půli, zatímco Olomouc měla navrch po přestávce. My ji ale k tlaku nakopávanými míči sami napomohli.

Nakonec musela přinést rozřešení až penalta, která vám zachránila tři body. Musel jste si prožít pořádné nervy...

Jsem přesvědčen, že kdyby nebyl Filip Novák v šestnáctce faulovaný, šanci by proměnil a my bychom beztak vyhráli. Bylo pro nás totiž podstatné, abychom zápas zvládli. Ostatně i na hráčích bylo toto vědomí patrné, z čehož s blížícím se závěrem pramenil celkem logický strach o výsledek. Navíc jsme nebyli už tak hladoví jako do přestávky a ani náš herní projev neměl takovou kvalitu.

Výhra ale v Jablonci zůstala. Asi jste si hodně oddechl...

Udělali jsme malý krůček, abychom se vrátili ke kompaktní hře podložené i výsledky. Tedy fotbalu, kterým se chceme prezentovat a prosazovat. Zatím se rodí ve větších bolestech než jsme předpokládali, ale jsem přesvědčený, že záměr zvládneme.

Bude hrát Jablonec evropské poháry i v příští sezóně?
Ano
12,3 %
Ne
87,7 %
Celkem hlasovalo 658 čtenářů.

Reklama

Související témata: