Hlavní obsah

Rok se v lize netrefil, přesto si Loučka na penaltu troufnul. Úleva, přiznal, když ji proměnil

Pomalu rok se v Gambrinus lize netrefil, přesto v poslední minutě nedělního duelu s Olomoucí nepustil jablonecký kapitán Luboš Loučka k exekuci pokutového kopu ani Čížka, ani Nováka, kteří byli na penaltu rovněž určeni. „To tak, abych pak celý týden poslouchal od Pitáka a Lafaty řeči, že jako kapitán jsem si na pokutový kop netroufnul,“ přiznával, že příklad jeho bývalých spoluhráčů působících už samozřejmě v cizích službách ho vyprovokoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luboš Loučka z Jablonce se raduje z branky.

Článek

Na penaltu jste se sice hrnul okamžitě, před exekucí jste však přece jen chvíli váhal a dokonce bral míč opakovaně do rukou. To tolik zapracovalo vědomí, že na vás je, abyste rozhodl?

Spíš hrál roli olomoucký brankář, který se k balónu hrnul. A silný vítr, jenž posunul míč jinam, než jsem ho měl původně postavený. Proto jsem si ho pro jistotu upravoval.

Pokutový kop jste s přehledem proměnil, takže váš Jablonec nakonec tři body bral. Asi velká úleva po výprasku, který jste si odvezli v předchozím kole z duelu se znojemským nováčkem....

Pochopitelně, protože jsme potřebovali vyhrát a nakonec jsme také tři body zaslouženě získali.

Varadi měl dostat červenou
Rozhodčí Jan Jílek postupoval při nařízení pokutového kopu správně a v souladu s pravidly. Navíc měl ale olomouckému Varadimu udělit i červenou kartu, protože šlo o zmaření vyložené brankové příležitosti.
Dagmar Damková, předsedkyně komise rozhodčích

Ale prožili jste si nervy, neboť Hanáci tři minuty před koncem vyrovnali a teprve penalta v poslední minutě rozhodla...

Velkou roli hrálo počasí. Do přestávky jsme byli lepší, aktivnější, vytvořili si víc šancí než soupeř, ale dali jsme jen jeden gól. Kdybychom přidali i druhý, mohlo být utkání pohodovější. Z výhody se totiž stala po změně stran nevýhoda, Olomouc s větrem v zádech měla více ze hry a ze zápasu se stal nervák. Pro nás ovšem se šťastným koncem.

Asi se vám hodně ulevilo, protože po blamáži se Znojmem muselo být během týdne pořádně dusno.

Nálada dobrá samo sebou nebyla, ani trenér nás za výkon a výsledek se Znojmem pochopitelně nechválil. Krize ale padne na každého, takže nemělo smysl se v čtyřbrankové prohře babrat, špinit si hlavu a zašlapávat se ještě níž, než jsme byli. Do utkání s Olomoucí jsme šli s tím, že se musíme pokusit o náš fotbal a o tři body.

A pomohli tím i trenérovi Skuhravému, za jehož další budoucnost jste určitě také hráli...

Nevím, kde se spekulace kolem trenéra vzaly, protože my nic podobného neřešili. Jasně, hráli jsme i za něho, ale hlavně nám šlo o to, abychom si napravili renomé z předchozích zápasů.

Reklama

Související témata: