Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Dukla 1:0Ščuk vysvobodil Mladou Boleslav, Dukla potřetí v řadě prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
83. Ščuk 1 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi předvedli jedinou kombinační akci dohrávky 20. kola Gambrinus ligy a byli za ni odměněni tříbodovým ziskem, který je posunul na čtvrté místo tabulky. Poražená Dukla naopak musela překousnout třetí prohru v řadě a na třetí Teplice ztrácí pět bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský záložník Jasmin Ščuk (vlevo) slaví s útočníkem Lukášem Magerou gól proti pražské Dukle.

Článek
Fotogalerie

Slavnostní výkop českého lyžaře Ondřeje Banka, který se na nedávných olympijských hrách v Soči blýskl třemi umístěními v první desítce, byl nejzajímavějším okamžikem první půle.

Domácí nebyli schopni třech přihrávek, marně je trenér Jarolím nabádal ke kombinaci a hře po zemi. Jeho svěřenci zůstávali vůči pokynům z lavičky imunní. Záblesk naděje v hluboké marnosti přišel po dvaceti minutách, kdy po centru Zahustela z pravé strany Nešpor na malém vápně trefil tyčku a dorážející Štohanzl pak napálil míč mimo branku hostů.

Tím byl ofenzivní potenciál domácích pro prvních pětačtyřicet minut vyčerpán. K radosti Středočechů však stejně bídně hrála i Dukla, která se zaměřovala hlavně na defenzivu, její rozehrávka byla nepřesná a o kombinaci nemohla být řeč. Když navíc po rohovém kopu Bergera šest minut před přestávkou napálil Hlinka balón nad břevno, byl pro oba týmy poločasový hvizd sudího Příhody vysvobozením.

Ščuk zařídil Boleslavi tři body

Po přestávce pokračoval oboustranný festival marnosti. Nepřesností bylo na obou stranách nepočítaně, hosté se s přibývajícím časem osmělovali stále více a drželi v pozornosti soupeřovu obranu.

Když však Středočeši předvedli první kombinační akci zápasu, mohli slavit. Šultes si na levé straně narazil míč s Jarolímem a přízemní centr proměnil ve vítěznou trefu skluzem Ščuk. Mladá Boleslav tak mohla slavit druhé domácí jarní vítězství s čistým kontem, pod trenérem Jarolímem navíc ještě nepoznala hořkost porážky.

Dohrávka 20. kola fotbalové Gambrinus ligy:
FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 83. Ščuk. Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Pospíšil. ŽK: Koreš, Nešpor - Hlinka, Berger. Diváci: 3179.
M. Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Rosa - D. Jarolím, Ščuk - Zahustel, Koreš (56. Štajner), Štohanzl (80. Magera) - Nešpor (71. Šultes). Trenér: K. Jarolím.
Dukla: Rada - Romera, Božič, Štetina, Matěj Hanousek (85. Marek) - Hlinka, Koval (80. Ouedraogo), Marek Hanousek - Engelmann (73. Černý), Pospěch, Berger. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: