Hlavní obsah

Statistický souboj kola: Došek lépe přihrával, Tecl více střílel

Útočník proti útočníkovi. Plzeňský Stanislav Tecl proti Liboru Doškovi ze Slovácka. Takový byl statistický souboj 20. kola, na který se zaměřil oficiální web fotbalové Gambrinus ligy. Úřadující mistr proti houževnatému soupeři ztratil po remíze 0:0 cenné body, přesto nedělní bitva přinesla řadu střeleckých příležitostí. Jak si vedli oba forvardi?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Viktorie Plzeň Stanislav Tecl se tentokrát gólu nedočkal.

Článek
Fotogalerie

„Utkání jsme začali velmi dobře, mohli jsme dát hned v úvodu několik gólů, ale neproměnili jsme šance. Nejdřív ofsajd, poté neproměněná penalta. Ve druhém poločase jsme hráli dobře, tlačili se do zakončení až do konce. Je škoda, že jsme neměli větší klid v zakončení," říkal po utkání domácí trenér Dušan Uhrin mladší.

Spokojený nemohl být se střeleckou produktivitou svého celku. Stejně jako na druhé straně kouč Svatopluk Habanec. „Nechci nijak hanit domácí, ale měli jsme podobně jako oni šancí tak na pět gólů. Chtěli jsme vyrážet do protiútoků přes Doška, jako opěrný bod, což se nám dařilo," konstatoval Habanec.

Jeho slova potvrzují i statistiky obou hráčů. Právě Libor Došek výrazně předčil Stanislava Tecla v počtu přihrávek. Už ale ne v jejich úspěšnosti. Zatímco Došek adresoval svým spoluhráčům 28 přesných přihrávek (70% z celkového počtu), Tecl jen 7 (ovšem se stejnou úspěšností jako Došek).

Obr potvrdil nadvládu ve vzduchu

Co útočné akce? Vytáhlý forvard Slovácka jich má na svém kontě 43 (z toho 31 postupných útoků, 4 protiútoky a 8 útoku ze standartních situací). Tecl? 23 akcí (z toho 18 postupných útoků, 2 protiútoky a 3 útoky ze standartní situace).

Důležitým aspektem útočníků jsou také vyhrané souboje. Plzeňský fotbalista jich má na svém kontě 11 s úspěšností 41%. Došek 24 s úspěšností 67%. Slovácký obr zároveň potvrdil svou nadvládu ve vzduchu. Vzdušných soubojů absolvoval 15, vyhrál 11 z nich. Stanislav Tecl deset soubojů ve vzduchu, z toho 4 vyhrané.

Zdaleka nejdůležitějším ukazatelem u těchto dvou soupeřů jsou střely. Těch gólových bylo u obou mužů i vzhledem k výsledku logicky nula. Stanislav Tecl třikrát vystřelil, z toho jednou trefil branku. Libor Došek si připsal dva pokusy a z toho jeden mezi tyče.

Web si vzal pod drobnohled také zápas Zbrojovky Brno s Baníkem Ostrava. Dva tradiční kluby jsou akutně ohroženy sestupem a jejich duel podle toho vypadal. Skončil také bezbrankovou remízou a Baník se propadl na poslední příčku tabulky.

Reklama

Související témata: