Hlavní obsah

Rozhodla síla střídajících hráčů, posteskl si trenér Dukly po třetí prohře v řadě

Mladá Boleslav

Rozčarování prožívají fotbalisté pražské Dukly po čtyřech jarních zápasech nejvyšší fotbalové soutěže. Svěřenci trenéra Luboše Kozla v prvním jarním duelu přehráli na domácím trávníku Teplice, jenže následně ve třech duelech nezískali ani bod. A ze snu o útoku na evropské poháry nezůstalo nic. Naposledy museli borci z Julisky v pondělí večer překousnout těsnou prohru 0:1 na hřišti Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník pražské Dukly Zbyněk Pospěch v hlavičkovém souboji s mladoboleslavským obráncem Ondřejem Kúdelou (vlevo).

Článek

„Sérii od Teplic jsme nezvládli herně ani výsledkově," posteskl si útočník Dukly Zbyněk Pospěch, když opouštěl stadión Středočechů. Pražané totiž po vítězství 3:1 v prvním jarním duelu podlehli Slavii, Jihlavě a naposledy Mladé Boleslavi.

„Jsem zklamaný, chtěli jsme napravit reputaci po posledním špatném domácím výkonu s Jihlavou. Stál proti nám ambiciózní soupeř, který má cíl projít do pohárové Evropy. Nikdy jsme navíc v Mladé Boleslavi neuhráli ani bod," připomínal trenér Dukly Luboš Kozel, že výchozí pozice jeho týmu byla svízelná.

„Chtěli jsme se odrazit od poctivé defenzivy. Určité zlepšení v obranné fázi skutečně bylo. Jenže směrem dopředu jsme byli netrpěliví, velmi nepřesní a do přestávky jsme vlastně nebyli vůbec nebezpeční," přemítal Kozel.

„Moc jsme se do šancí nedostávali, ale Mladá Boleslav těžila jen z většího důrazu. K určité převaze jí pomohl fakt, že sbírala odražené míče. I tak si vypracovala jedinou příležitost. Jinak v první půli neměla vůbec nic," mínil Pospěch.

Chtěli remízu

„Domácí byli v určitém tlaku, ale dostali se jen do jedné šance. A my jsme nebyli daleko od gólu po standardní situaci," připomínal Kozel akci po rohu Bergera, kdy Hlinka pálil jen pár centimetrů nad domácí svatyni.

Po přestávce v duelu plném fotbalové marnosti vše směřovalo k remíze. „Za bojovný výkon bychom si ji zasloužili. Jenže jsme paradoxně inkasovali v okamžiku, kdy jsme se začali zvedat trošku i herně," mračil se Pospěch.

„Je hodně bolestivé, když zápas ztratíme v závěru, kdy se domácí už ani nedostávali do šancí. Navíc jsme skutečně hru zlepšili. Ale u Boleslavských se projevila síla střídajících hráčů, hned byl projev jejich týmu živější. My jsme rovněž třikrát vystřídali, ale neviděl jsem u svého mužstva impuls, jaký přinesli střídající na straně Mladé Boleslavi," pokrčil rameny Kozel v narážce na skutečnost, že domácím borcům k bodovému zisku vydatně pomohl Štajner se Šultesem, který založil rozhodující akci.

„My jsme nedokázali vstřelit jediný gól, takže jsem hodně zklamaný z ofenzivní fáze. Proti Jihlavě v minulém kole jsme předvedli chyby jako v okresním přeboru. Klid, který jsme měli v kombinaci v předešlých duelech, nám nyní chyběl. Potřebujeme urvat silou jeden vítězný zápas, abychom se odrazili k lepšímu," doufal Kozel. „Proti Příbrami v příštím kole musíme zabrat za jakoukoliv cenu. Tři body jsou povinnost bez ohledu na výkon," plánoval Pospěch.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články