Hlavní obsah

Na Plzeň přibylo v médiích kritiky, hráči začínají být podrážděnější, píše expert Luhový

Praha

Rapidního poklesu formy v posledních dnech si všimli všichni fotbaloví fanoušci. Stejně tak i expert Milan Luhový, který ve svém blogu označil Viktorii za tým na pokraji vyčerpání. Nenadchla ho ani vedoucí Sparta, která uspěla v Příbrami díky brance Lafaty z pokutového kopu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Pavel Horváth po prohraném utkání v Lyonu děkuje fanouškům společně se svými spoluhráči za podporu.

Článek

Plzeň má za sebou týden hrůzy. V důležitém utkání v domácí soutěži prohrála se Spartou 0:1, následně vyhořela v Lyonu (1:4) a reparát nesložila ani v zápase se Slováckem, v němž o víkendu remizovala bez branek. „Ve fotbale stačí jeden týden a jste dole, nebo nahoře. Plzeň potkalo to horší," píše Luhový na svém blogu.

Do odvety osmifinále Evropské ligy Luhový už Viktorii nedává žádné šance. „Ve čtvrtek Plzeň odehraje doma své poslední pohárové utkání a skončí pro ní náročný zápasový program, který ji dostal na pokraj vyčerpání," pojmenoval Luhový přesně stav hráčů.

„V médiích přibylo kritiky, hráči začínají být podrážděnější, pomalejší a unavenější. Přesto všechno je čekají ještě dva zápasy v tomto týdnu, než si mohou odpočinout a začít pracovat v zápasovém režimu neděle - neděle," pokračuje Luhový.

Právě v tomto zápasovém tempu nyní hraje jednoznačný ligový lídr ze Sparty, který ale horko těžko vydobyl tři body v Příbrami. „Nepohledný zápas plný nepřesností a osobních soubojů by měl být pro klub varováním. Titul je Sparty, ale přijde den „D", kdy se v létě bude rozhodovat o postupu do Ligy mistrů. Sparta musí být připravena," varuje Luhový.

Vzepřou se Plzeňané osudu a postoupí přes Lyon do čtvrtfinále Evropské ligy?
Ano
22,1 %
Ne
77,9 %
Celkem hlasovalo 13775 čtenářů.

Reklama

Související témata: