Hlavní obsah

Schumacher: Už je to dávno, kdy jsem naposledy neprojel cílem

PRAHA

Roztrpčení je patrné z názorů Michaela Schumachera po brazilské Grand prix posbíraných z internetu a zahraničních médií. Šampión nedokončil závod poprvé od Hockenheimu v červenci 2001.

Foto: Internet

Michael Schumacher

Článek

"Ve 27. kole chaotického závodu jsem ze třetího místa vyletěl z trati a po dvaceti měsících se mi nepodařilo projet cílem. Doplatil jsem na klasický aquaplaning, to se při deštivých závodech stává. V takové situaci nemáte šanci auto ovládat, jste jen bezmocný pasažér. Moc jsem toho neviděl, spíš jen trpěl ve sprše za Coulthardovými koly...

...Jsem zklamaný, že už jsem potřetí v řadě nestál na pódiu, ale nejvíce mě mrzí, že Ferrari po téměř čtyřech letech nezískala ani bod do Poháru konstruktérů. Ještě větším smolařem než já je Barrichello, jenž musel před domácím publikem vinou závady vstřikování paliva odstoupit z pozice lídra. Měli jsme nejrychlejší vůz a takový konec si Rubens nezasloužil.

...Z hlediska celkové klasifikace by pro nás bylo lepší vítězství Fisichelly. Náskok Räikkönena i stáje McLaren však není nedostižný, čeká nás ještě třináct závodů. Zatím jsem pátý. Sezóna je teprve mladá a obavy nejsou na místě...

...Opravdu není důvod se vzrušovat a bít na poplach. Něco mi říká, že týmu prospěje návrat do Evropy a od dalšího závodu budeme opět kralovat. Esem v rukávu je nový vůz F2003-GA, který by se měl objevit už na okruhu v Imole."

Reklama