Hlavní obsah

Sparťanští fanoušci zbrojí proti Řepkovi: Měl nás u pr...!

Praha

Emoce, emoce a zase emoce. Bouřlivák Tomáš Řepka sice už ligové trávníky nebrázdí, ale jeho středeční zpověď ve vysílání Radiožurnálu, kde veřejně přiznal, že úmyslně zhatil Spartě titul, nezůstala bez odezvy. Kdysi modla a ikona fanoušků letenského týmu se pomalu stává jejich noční můrou. S čím přijde příště? Jak daleko to ještě zajde? To si snad vymyslel?! Jeho jméno už nevyslovíme… Právě takovým způsobem reaguje velká část naštvaných sparťanských příznivců.

Foto: Petr Horník, Právo

Bouřlivák Tomáš Řepka pije čaj během silvestrovského derby se Slavií.

Článek

Řepka ve středu nečekaně vytáhl další trumf: na jaře roku 2012 v dresu Budějovic úmyslně pomohl Liberci k zisku mistrovského titulu. Tehdy podle svých slov schválně fauloval v šestnáctce libereckého Breznaníka a Slovan vyhrál 4:0, nakonec i slavil mistrovský titul.

To některé sparťany pořádně rozzuřilo. „Řepka měl sparťanské fanoušky doslova úplně v prd... Byli pro něj jen prostředkem k prosazení svého ega," píše na webu spartaforever.cz příznivec s přezdívkou acs29. „Jako fans sparty bychom měli dát jednoznačně, jednotně a veřejně najevo, co si o tomhle bývalém hráči myslíme," navrhuje další z fanoušků pod nickem Czerw.

Mnozí příznivci Letenských Řepku řadí po bok trenéra Františka Straky, který se po svém angažmá v Edenu stal na Letné nenáviděným. „Měl jsem ho vždy za sparťana, který by pro svůj klub dýchal. Tohle si Tomáši zabil. Jsi pro mě větší hnůj než Straka!" píše v diskuzi Sport.cz Jiří Pařízek z Pardubic. Mimochodem, střet názorů pod středečním tématem s Tomášem Řepkou se zaplnil úctyhodnými třemi sty příspěvky.

Najdou se i obhájci

Někteří čtenáři však zůstávají Řepkovi nadále věrní a sympatizují s ním. „Řepka byl nejlepší stoper v lize a v tom, že chtěl ublížit tomu, kdo mu ublížil, rozumím. Je to borec a borcem zůstane," tvrdí Petr Říha z Prahy.

Pověstné blikance Tomáše Řepky tak i několik měsíců po jeho odchodu z vrcholového fotbalu vyvolávají čím dál více kontroverzní reakce. Jisté je, že pro část sparťanů čtyřicetiletý obránce zůstane i nadále modlou, jiní ho po sérii posledních komentářů a vydání knihy Neuhýbám zatratí.

Myslíte si, že Tomáš Řepka s posledními komentáři přestřelil?
Ano, už je toho příliš
6,8 %
Samozřejmě, ale u takového člověka mě to nepřekvapuje
62 %
Ne, s jeho názory souhlasím
9,2 %
Může si říkat, co chce. Je to pro něj reklama
22 %
Celkem hlasovalo 20114 čtenářů.

Reklama

Související témata: