Hlavní obsah

Místo rozhodčích si na Matulu posvítila disciplinárka, za faul na Boudjemau má stop na tři zápasy

Praha

Teplický fotbalista Milan Matula byl za zákrok na Damiena Boudjemau ze Slavie potrestán disciplinární komisí FAČR zákazem činnosti na tři zápasy. Rozhodčí Martin Nenadál neudělil teplickému kapitánovi ani žlutou kartu, v zápise delegáta utkání se přitom píše, že po zhlédnutí záznamu je jasné, že Matula měl být za tento zákrok vyloučen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Teplic Milan Matula přichází na jednání disciplinární komise.

Článek

Disciplinární komise teplického kapitána Milana Matulu předvolala minulý týden, takže v utkání 20. kola v Jihlavě mohl nastoupit. Trenér Ščasný ho ovšem v základní sestavě vynechal, což souviselo s výhružkami, jež na Matulovu adresu dorazily.

„Jeho adresa se objevila na internetu a jeho rodině už několik lidí vyhrožovalo. Nechci tvrdé zákroky nijak omlouvat, ale tohle chování mě moc mrzí," nechápal teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Matulovi bylo hned přičteno „k dobru", že v minulosti již v lize zranil Petra Jiráčka, Petra Jandu a Lukáše Opielu. Boudjemaa měl pošramocený kotník, hned do následujícího utkání se Znojmem už ovšem nastoupil v základní sestavě.

Matula se poradí s teplickým klubem, zda se proti třízápasovému trestu odvolá. Daleko větší vrásky mu ovšem dělají výhrůžky jeho rodině. „Byl jsem překvapený, co všechno to vyvolalo. Měl jsem obavy o rodinu. Bylo mi líto, že si musí číst takové věci. Z toho jsem byl hodně přešlej, takže doufám, že teď všechno utichne a vrátí se do klidu," věří.

Trest na dolní hranici sazby

„Jednalo se o disciplinární provinění, ale uložili jsme trest na dolní hranici sazby, protože nedošlo ke zranění hráče, jež by mělo za následek odstoupení ze hry. Jsme přesvědčeni, že trest odpovídá provinění," vysvětlil verdikt předseda disciplinární komise Richard Baček.

„Hráč se obhajoval a diskutoval s komisí, pohledy na věc logicky nebyly shodné," dodal Baček.

„Matula měl být vyloučen. Šlo ovšem o exemplární případ toho, jak je situace vidět v televizi ze zpomalených záběrů, a jak v reálném pohledu ze hřiště," poukázala k případu předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková.

Pokračuje šetření sázkařské aféry

Disciplinárka pokračovala v šetření sázkařské aféry, jež vypukla loni v září. David Placák za pokus o ovlivnění dvou zápasů třetí ligy dostal minulý týden pětiletý zákaz činnosti a pokutu 50 tisíc korun.

Před komisí tentokrát stanuli Michal Macháček, Vítězslav Brožík, Jan Halama a David Jablonský, které rovněž vyšetřuje protikorupční policie. „Získali jsme zajímavé informace, určitě jsme se posunuli dál. Teď budeme sbírat další informace a hodně bude záležet i na průběhu trestního řízení," uvedl Baček.

Disciplinárka rovněž kvůli nasbírání čtyř žlutých karet zastavila na jedno utkání první ligy činnost Martinu Nešporovi (Mladá Boleslav), Aleši Škerlemu, Adamu Varadimu (oba Olomouc), Janu Hoškovi (Teplice), Tomáši Cihlářovi (Znojmo) a Tomáši Hájovskému s Ladislavem Volešákem (oba Příbram).

Bohemians 1905 musejí zaplatit pokutu 5000 korun za nedostatečnou pořadatelskou službu v utkání 18. kola se Spartou. Ze stejného důvodu komise zahájila řízení s Brnem, zatímco Ostravě hrozí po utkání 20. kola se Zbrojovkou sankce kvůli chování fanoušků.

Reklama

Související témata: