Hlavní obsah

Baník po řádění fanoušků udeřil, bitva se Spartou ale skončila remízou

Aktualizováno

Čtyřmi sobotními zápasy pokračovalo 21. kolo fotbalové Gambrinus ligy. Znojmo v duelu nováčků hostilo Bohemians 1905 a zápas skončil 0:0. Bazaly byly dějištěm duelu posledního Baníku s první Spartou. Druhý poločas začal se zpožděním, v hledišti řádili fanoušci a zasahovala policie. Zápas skončil 1:1. V moravském derby Slovácko rozdrtilo Brno 5:0. Dukla sice ukončila sérii porážek, s Příbramí ovšem jen remizovala 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ostravský Dávid Škutka (vlevo) a Marek Matějovský ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Duel nesmiřitelných rivalů měl punc zápasu posledního s prvním. Baník toužil jako první v sezóně zdolat Spartu - a měl k tomu nečekaně blízko. Po poločasové válce fanoušků, proti nimž musela zasahovat policie, se domácí díky trefě exslávisty Škutky ujali vedení. Sparta měla v závěru více sil, přesto stačila jen vyrovnat. Svou první ligovou trefou jí bod vystřelil střídající mladík Juliš. Ostrava tak nevyhrála již dvanáctkrát za sebou (od loňského září s Libercem).

Klokani dvanáctkrát za sebou nedokázali vstřelit víc než jeden gól, v minulém kole však při premiéře nového kouče Klusáčka ukončili sérii jedenácti ligových zápasů bez vítězství. A ani ve druhém duelu pod jeho taktovkou neprohráli. Uhráli bezbrankovou remízu na hřišti Znojma, které má v tabulce o čtyři body více.

Slovácko v derby rozprášilo Zbrojovku

Moravské derby mělo v poslední době zvláštní bilanci. Poslední dva duely v Brně vyhrálo Slovácko o dvě branky, ale doma Zbrojovce podlehlo třikrát za sebou. Přesto bylo Slovácko favoritem a tuto roli naplnilo vrchovatě. Hattrickem se blýskl Diviš a posunul celkové skóre až na 5:0!

Duklu jako by stíhalo prokletí třetí příčky. Sotva se na ni na jedno kolo dostala, prohrála třikrát za sebou a za poslední dva zápasy už ani nedala gól. Teď měla příhodného soupeře, s Příbramí ještě v předešlých pěti ligových duelech neprohrála. Pražané sice šli díky Štetinovi do vedení, Řezníček ovšem z penalty ještě do přestávky vyrovnal a skóre 1:1 se už nezměnilo. Středočeši tak venku nevyhráli patnáct zápasů v řadě.

Program 21. kola:
Pátek
Liberec - Jablonec 3:0
Sobota
Znojmo - Bohemians 1905 0:0
Ostrava - Sparta 1:1
Branky: 52. Škutka - 79. Juliš.
Slovácko - Brno 5:0
Branky: 62., 65. a 90. Diviš, 14. vlastní Košťál, 39. Petr.
Dukla - Příbram 1:1
Branky: 17. Štetina - 34. z pen. Řezníček.
Neděle
17:00 Olomouc - Plzeň
17:00 Slavia - Jihlava
Pondělí
18:00 Teplice - Mladá Boleslav

Reklama