Hlavní obsah

Měl to být jednoznačně gól, litoval znojemský trenér Crnkičovy neproměněné šance

Čestmír FolkSport.czPrávo

Po hodech přišel půst. Zatímco v minulém domácím utkání Gambrinus ligy rozstříleli fotbalisté Znojma čtyřmi góly Jablonec, v jejich dalším zápase v brněnském azylu s Bohemians 1905 se hrstka diváků branek nedočkala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Znojma Leoš Kalvoda.

Článek

„Zase jsme prospali první půli. Netuším, co se s naším mužstvem dělo, zejména Haurdič byl otřesný," zlobil se znojemský kouč Leoš Kalvoda. Až důrazná domluva v kabině podle něj trochu pomohla. „Po změně stran už to bylo o něco lepší. Bylo to utkání o jedné šanci a my jsme si ji vytvořili. Jenže Crnkič z úhlu netrefil branku. To měl být jednoznačně gól," měl jasno.

Kalvodovi se příliš nezamlouval ani přístup jeho týmu. „Bylo to střetnutí o záchranu, takže bych od kluků čekal ještě víc bojovnosti a zarputilosti," tvrdil.

Obránce David Helísek připustil, že Znojemským důležitost utkání trochu svazovala nohy. „Byli jsme malinko nervózní, avšak totéž jsem pozoroval i na soupeři. Oba celky se snažily především neinkasovat, moc šancí tudíž v zápase nebylo. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, ale důležité je, že jsme nevyšli naprázdno. Když takhle budeme sbírat bod po bodu, určitě se v lize udržíme," věřil Helísek, jehož přijela do Brna podpořit skupina kamarádů a známých z Radějova, odkud pochází. „O to víc mě mrzí, že jsme nedali gól," svěřil se.

Klusáček získal další bod

Trenér Pražanů Luděk Klusáček, který usedl podruhé na lavičku Bohemians, pochválil svůj tým za první poločas. „V něm jsme byli trochu lepší, ale po pauze začalo Znojmo dokazovat, jak kvalitní tým momentálně má. Jeho útočníci Vašíček a Diarrassouba nám dělali velké starosti. Takže plichtu beru, považuju bodík zvenku za cenný," říkal Klusáček.

Pod jeho vedením získal celek z Vršovic ze dvou utkání už čtyři body a ani jednou neinkasoval. „S tím mohu být samozřejmě spokojený. My ovšem musíme sbírat body dál, cesta za záchranou bude ještě hodně trnitá," uvědomoval si.

Brankář Bohemians Martin Berkovec, který v duelech s Libercem a Znojmem ani jednou neinkasoval, je přesvědčený, že se bude na nejvyšší soutěž chodit do Ďolíčku i v příští sezóně. „K tomu nás ovšem čeká ještě spousta práce. Aktuálně je naším nejbližším cílem zdolat za týden Baník," myslel už na další důležité záchranářské střetnutí.

Reklama

Související témata: