Hlavní obsah

Nehráli jsme jako profesoři, s bodem musíme být spokojeni, řekl navrátilec Krejčí

Vladimír KolářSport.czPrávo

Po třízápasové absenci zaviněné zraněním se do sestavy fotbalistů Sparty vrátil Ladislav Krejčí. Úspěšně. Byl to on, kdo na Bazalech přihrál Julišovi na vyrovnávací branku dvanáct minut před koncem. První tým tabulky získal na hřišti posledního jen jeden bod a Krejčí jej jedním dechem označil za zlatý. „Prohrávali jsme větší část zápasu. Nemohli jsme se k brance Baníku dostat a nic pořádného vytvořit. Baník byl na nás dobře připravený, věděl, co na nás hrát."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty.

Článek

Není bod přece jenom málo?

Na Bazaly jsme přijeli vyhrát. Nepodařilo se to, ale neprohráli jsme. Vzhledem k průběhu utkání musíme být za bod rádi, je zlatý.

Co nefungovalo?

Těžko říct, poztráceli jsme více míčů než je u nás obvyklé. Rozhodně jsme ale k zápasu nepřistoupili jako profesoři. To si opravdu nemyslím.

Už před týdnem v Příbrami nehrála Sparta dobře. Není to dílo jakéhosi uspokojení po vítězství nad Plzní?

To určitě ne. Víme, kolik kol zbývá do konce a o kolik bodů se ještě hraje. V Příbrami jsme nakonec zápas zvládli, v Ostravě získali bod, držíme neporazitelnost a to je dobré.

Souhlasíte, že ze strany Sparty to bylo nevydařené utkání?

Ano. K fotbalu patří i nevydařené zápasy a já věřím, že nás to nepoznamená.

Neuškodilo vám, že kvůli nepokojům v hledišti trvala přestávka mezi poločasy netradičně třicet pět minut?

Na to se určitě nebudeme vymlouvat, oba týmy na to byly stejně. Nevěděli jsme, co se na stadionu děje a ani nás to nezajímalo. Řekli nám, že musíme čekat v šatnách, dokud se situace v hledišti neuklidní. Snažili jsme se uvolnit protahovacími cviky, protřepáním nohou, poklusáváním v útrobách tribuny.

Policie použila dělbuchy, museli jste to slyšet.

Ano, ale jak říkám, snažili jsme se koncentrovat na pokračování zápasu. Nemohu k tomu nic víc říct, protože opravdu nevím, co se dělo.

Jak jste se cítil na hřišti po čtyřech týdnech vynucené herní pauzy?

Fyzicky to nebylo ideální, párkrát jsem byl zafoukaný. Sval ale držel a to jsem rád. Musím poděkovat všem, co se o mě starali a pomohli mi na hřiště se vrátit.

Reklama

Související témata: