Hlavní obsah

Plzeň vyhrála v Olomouci a snížila náskok Sparty, Slavia podlehla Jihlavě

Fotbalová Sparta vede po 21. kole Gambrinus ligu o osm bodů. Mistrovská Plzeň nastoupila tři dny po výhře nad Lyonem v Olomouci a zvítězila 2:1, takže náskok lídra tabulky stáhla. Slavia v bitvě o záchranu hostila Jihlavu a znovu se ukázalo, že není jejím oblíbeným soupeřem. Vysočina vedená exslávistickým koučem Radou vyhrála v Edenu 2:1 a předstihla sešívané v tabulce.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Pavel Horváth z Plzně (vlevo) a David Houska z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Krásné pohárové tažení skončilo, fotbalisté Plzně se mohou soustředit už jen na domácí ligu. Nejdřív však museli přečkat dnešní duel v Olomouci, který následoval pouhé tři dny po odvetě s Lyonem.

Viktoria vyhrála poslední tři vzájemné zápasy a dokázala to i počtvrté. Sigma se přitom brzy ujala vedení, trefil se Rolinc. Zkušení hosté ovšem po přestávce skóre otočili. Kolář vyrovnal a střídající žolík Wágner vstřelil vítězný gól.

Slavia v minulém kole zdolala Znojmo a teď měla na mušce Jihlavu, která není jejím oblíbeným soupeřem. Vysočina vyhrála poslední dva vzájemné zápasy a Slavia ji z dosavadních pěti ligových utkání porazila jen jednou (v květnu 2006).

Statistika se naplnila, trenér Petr Rada může být spokojen - svůj bývalý klub porazil. Jihlava vedla již o dva góly, Smejkal si dal vlastní gól a druhou branku přidal Harba. Sešívaní v závěru snížili, Smejkal se trefil také do správné branky, ale víc už nestihli.

Program 21. kola:
Pátek
Liberec - Jablonec 3:0
Sobota
Znojmo - Bohemians 1905 0:0
Ostrava - Sparta 1:1
Slovácko - Brno 5:0
Dukla - Příbram 1:1
Neděle
Olomouc - Plzeň 1:2
Branky: 9. Rolinc - 64. Kolář, 78. Wágner
Slavia - Jihlava 1:2
Branky: 75. Smejkal - 14. vlastní Smejkal, 56. Harba
Pondělí
18:00 Teplice - Mladá Boleslav

Reklama