Hlavní obsah

Slavia - Jihlava 1:2Harba lahůdkově skóroval a Pastoor na lavičce Slavie podruhé prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Smejkal (vlastní) 0 : 1
56. Harba 0 : 2
75. Smejkal 1 : 2
Záznam online reportáže

Podruhé během čtrnácti dnů dorazili fotbalisté Jihlavy k utkání Gambrinus ligy do Prahy a podruhé slavili zisk tří bodů. Po jasném triumfu na hřišti Dukly v neděli večer jasně přehráli Slavii a poskočili na deváté místo tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jihlavy Haris Harba oslavuje svůj gól na Slavii.

Článek
Fotogalerie

Hosté, pod taktovkou bývalého trenéra Slavie Petra Rady, začali v Edenu velmi odvážně. Od prvních minut se nebojácně pouštěli do útoku. Když si Vaculíkův centr z levé strany srazil Smejkal do vlastní branky, narostlo hráčům Jihlavy sebevědomí a dál se pouštěli do kombinačních akcí. Většinou jim však chyběla přesnost v blízkosti Čontofalského branky, a tak se ke skutečné možnosti navýšit těsný náskok nedostali.

Obavami o vedení se dlouhé minuty trápit nemuseli. Slavia byla neškodná, nepřesná v kombinaci, její hráči prohrávali většinu soubojů. Až v závěru poločasu musel dva bravurní zákroky tasit Hanuš, když vyrážel dělovky Juhara z pravé strany. Reflexivně pak strážce svatyně Jihlavy vyrazil i pokus Škody z otočky.

Po obrátce Slavia k vlastní škodě pokračovala ve výkonu z úvodních minut první půle, kdy jí chyběla přesnost a důraz v osobních soubojích, tudíž Jihlava poklidně průběh duelu kontrolovala. A když Čontofalský naservíroval míč Harbovi, bylo s domácími zle. Jihlavský útočník totiž předvedl fantastickou individuální akci a nekompromisní dělovkou vstřelil druhý gól hostů.

Defenziva domácích byla zoufalá a svěřenci trenéra Rady mohli přidat další góly, jenže Jánoš trefil jen břevno a Jungr se možnosti brejku zalekl, s jeho zbrklou střelou si Čontofalský poradil.

Slavia ožila po dvojím střídání. Její snahu však mařil výborný Hanuš: hlavičku Hrubého vyrazil na tyčku, dorážku Vošahlíka vytěsnil na rohový kop, po němž však nestačil zastavit dorážku Smejkala.

Do další vyložené šance se však nepřesně a zbrkle hrající Slavia nedostala, naopak vaz jí mohl definitivě srazit Harba, ale jeho střela ve vyložené pozici po další báječné individuální akci šla z deseti metrů nad branku. I tak Jihlava slavila vítězství, zato nizozemský trenér Pastoor musel překousnout druhou prohru ze třetího duelu na lavičce Slavie.

Slavia Praha - Vysočina Jihlava 1:2 (0:1)
Branky: 75. Smejkal - 15. Smejkal vlastní, 56. Harba. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Štěrba. ŽK: Hrubý - Jánoš. Diváci: 5431.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Smejkal, Škoda, Ritchie - Hrubý, Zmrhal - Juhar (67. Vošahlík), Piták (67. Gecov), Mensah (25. Prošek) - Necid. Trenér: Pastoor.
Jihlava: Hanuš - Mikula, Šourek, Krejčí, Vepřek - Jánoš, Kučera - Kukol (81. Kosák), Jungr, Vaculík - Harba (90. Karlík). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: