Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 1:2Plzeň otočila duel v Olomouci, rozhodl žolík Wágner

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Rolinc 1 : 0
64. Kolář 1 : 1
78. Wágner 1 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Plzně využili v 21. ligovém kole zaváhání Sparty a snížili její náskok v čele tabulky na osm bodů. O tři body však museli na Hané tvrdě bojovat. Po poločase prohrávali, ale pak se výrazně zlepšili a zápas otočili. Sigma si naopak porážkou zkomplikovala boj o záchranu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radim Nepožitek z Olomouce (vlevo) a Daniel Kolář z Plzně.

Článek

„Do utkání jsme jako už poněkolikáté vstoupili špatně. Čím to je, nevím. Možná nedostatečnou koncentrací. Neudrželi jsme míč na zemi, vůbec jsme nekombinovali. Věřil jsem ale, že se zlepšíme jako s Lyonem a to se také stalo. Perfektně jsme začali kombinovat, vytvářeli jsme si šance a dvě jsme zaslouženě zužitkovali. Jsem rád, že jsme to tak zvládli. Každý bod je pro nás důležitý. Ne však kvůli Spartě, ale především proto, aby se na nás nedotáhli ti za námi. Sparta má velký náskok. Těžko říct, zda se dá ještě stáhnout. Mě se však takový nikdy dohnat nepodařilo," tvrdil plzeňský kormidelník Dušan Uhrin mladší.

Po oboustranně opatrném začátku ztratil v 10. minutě Horváth míč před šestnáctkou Sigmy, následoval rychlý protiútok, Depetris vysunul po levé straně Rolince, toho neuhlídal Čišovský a olomoucký útočník Kozáčika prostřelil a dostal svůj tým do vedení.

Plzeň pak přidala a už v 15. minutě mohlo být vyrovnáno. Procházka však centr Horvátha trestuhodně poslal nad bránu. Hanáci dál pozorně bránili a čekali na další šanci. Ta přišla ve 20. minutě, když Depetris poslal proti Kozáčikovi Navrátila, plzeňský gólman však včasným vyběhnutím zachránil. Za osm minut zase zahrozili hosté. Na centr Rezka zprava si výborně naběhl Hrošovský, Blaha ale reflexivním zákrokem svůj tým podržel.

Stejně si na druhé straně vedl ve 32. minutě Kozáčik, který na poslední chvíli vytáhl na roh hlavičku Svozila, jehož přesným centrem zleva naše Pospíšil. Plzeň poté zkoušela něco vymyslet, ale pozorná defenzíva domácích s přehledem odolávala. Dopředu se ale Hanáci za každou cenu nehrnuli a tak se do přestávky stav nezměnil.

Po přestávce přišel zvrat

Druhou půli začala Plzeň podstatně aktivněji. Sigmu přehrávala zejména ve středu pole a vytvářela si i stále více šancí. Bakoš, Rezek a Hrošovský je však využít nedokázali. Udeřilo až v 65. minutě, kdy rohový kop Horvátha z blízka propasíroval za brankovou čáru Kolář. Hanáci pak pochopili, že s pasivitou nikam nedojdou a přidali. Střely Depetrise a Plška se však neujali. Otevřenější hra Sigmy ovšem nabídla Plzeňským více prostoru a ti toho využili. Po centru z pravé strany se k míči dostal střídající Wágner a pohodlně zavěsil. To na hřišti nebyl ještě ani dvě minuty. Za další tři minuty mohl skórovat podruhé, trefil však jen břevno.

Domácí pak v závěru vyvinuli tlak, Depetris však hlavičkoval, nad a minutu před koncem zachránil Plzni tři body Kozáčik, když vychytal Plška.

„Před utkáním jsme stáli před volbou, zda do sestavy zařadit více defenzivních, nebo ofenzivních hráčů. Tři zadáci totiž byli mimo hru. Zvolili jsme útočnější variantu s obrannou hodně vysoko a dlouho nám to vycházelo. Bohužel ve druhé půli jsme měli desetiminutový výpadek, a Plzeň toho využila k vyrovnání. Pak to už zase bylo dobré, oboustranně nahoru, dolů. Jenže my své příležitosti nevyužili, zatímco Plzeň jednu ano. Škoda, bod nám mohl dodat alespoň sebevědomí. Teď už v každém zápase musíme. Budeme vždy hrát prakticky o šest bodů," konstatoval smutný Psotka.

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)
Branka: 9. Rolinc - 64. Kolář, 77. Wágner. Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Jiřík. ŽK: Zahradníček, Svozil - Čišovský, Procházka, Horváth. Diváci: 5855.
Olomouc: Blaha - Zahradníček, Svozil, Šindelář, Javůrek - Nepožitek (63. Plšek), Pospíšil (83. Chorý), Houska, Navrátil (89. Dreksa) - Depetris, Rolinc. Trenér: Psotka.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Procházka, Čišovský, Limberský - Hrošovský, Horváth - Rezek (76. Wágner), Kolář (90.+1 Hubník), Kovařík - Bakoš (62. Tecl). Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: