Hlavní obsah

Statečné srdce jako Mel Gibson? Ani náhodou! Ustrašená Pastoorova Slavia proti Jihlavě pykala

Praha

Nevalná je bilance nizozemského trenéra Alexe Pastoora, který na lavičce pražské Slavie po dvou jarních kolech nahradil Miroslava Koubka. Tři zápasy, tři vstřelené góly a tři body z možných devíti. Naposledy tým z Edenu prohrál doma v neděli večer s Jihlavou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Alex Pastoor.

Článek
Fotogalerie

„Nehráli jsme stejně jako v předešlých zápasech. Chyběl nám lepší pohyb, větší odvaha, neměli jsme odražené balóny, byli jsme moc roztažení a Jihlava toho dokázala využít," přemítal o příčinách nezdaru Michal Smejkal, obránce Slavie.

„Prohráli jsme zaslouženě. Byli jsme ustrašení. Dva předešlé zápasy jsme přitom předvedli dobrý výkon a bojovali jako Mel Gibson ve filmu Statečné srdce," nabízel trenér Slavie Pastoor srovnání s rolí slavného herce, který ztvárnil skutečnou historickou postavou Williama Wallace, jenž se v 13. století postavil do čela odporu proti anglickému králi Eduardovi I.

Kdyby však Wallace viděl slávisty v neděli večer proti Jihlavě, musel by se hanbou propadat.

„V bojovnosti jsme při srovnání s minulými duely propadli. Přitom jsme zápas rozhodně nevypustili. Nedokážu si rozdíl ve výkonech vysvětlit," posteskl si Smejkal.

Slavia postrádala oporu z poslední zápasů Boudjemau. Francouz se totiž zranil při pátečním tréninku a šanci dostal ghanský mladík Mensah. Trenér Pastoor jej však střídal ještě před poločasem. „Byl hodně nervózní. V naší situaci si nemůžeme dovolit hrát se strachem. Dávám si za vinu, že jsem ho vůbec zařadil do sestavy," tvrdil Pastoor.

I tak Slavia ještě o přestávce držela naději na bodový zisk, byť těsně prohrávala. „Nedokázali jsme zastavovat brejky Jihlavy. Přesto jsme pořád byli ve hře," mínil Pastoor, jehož družině zasadil ránu trefou do vlastní sítě Michal Smejkal. „Jihlava nás tlačila, ze stran létalo hodně míčů před naši branku. Věřil jsem, že odehraji balón, ale měl jsem ho na dlouhou nohu. Kdybych do skluzu nešel, jihlavský hráč nabíhající za mnou by s největší pravděpodobností skóroval. Byla to smůla. Stejně tak druhá branka. Góly jako od Jihlavy bychom dostávat neměli," posteskl si Smejkal.

Slávisté doufali, že po obrátce duel zvrátí ve svůj prospěch. „Výkon v prvním poločase nebyl podle představ. Ale dvacet minut před přestávkou jsme byli lepší. Dostávali jsme se před Hanuše, byli nebezpeční. Proto jsme měli v druhé půli navázat na konec první půle, hrát nebojácně. Ale neprosadili jsme se," vyprávěl Smejkal.

Právě on dokázal míč protlačit do sítě za záda brankáře Hanuše v jihlavské svatyni. Jenže tou dobou Slavia už prohrávala o dva góly, když školáckou chybu Čontofalského v rozehrávce ztrestal Harba. Tudíž domácí borci v Edenu museli překousnout porážku. „Zlepšili jsme se totiž jen trošku. Nebyli jsme schopní kontrolovat hru. Většina hráčů odvedla výkon pod svými možnostmi," zlobil se Pastoor na své hráče. „Nebyli jsme kompaktní, měli špatné postavení, organizace hry nebyla dobrá," vypočítával konkrétní nedostatky nizozemský trenér ve službách Slavie, která zůstává ohrožena sestupem.

Je trenér Pastoor vskutku přínosem pro Slavii?
Ano
21,1 %
Ne
78,9 %
Celkem hlasovalo 5268 čtenářů.

Reklama

Související témata: