Hlavní obsah

Statistika kola: Statečný Baník remizoval se Spartou nejen na góly, ale také na střely

Poslední hostil prvního, ale na trávníku to nebylo znát. Fotbalisté Baníku Ostrava remizovali ve vyhroceném šlágru 21. kola Gambrinus ligy se Spartou 1:1 a jak potvrzuje i podrobná statistika oficiálního webu soutěže, nebyla to žádná náhoda. Třeba na střely skončilo utkání také nerozhodně - 12:12. Na vyhrané souboje Ostrava těsně vyhrála.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ostravský Dávid Škutka (vlevo) a Marek Matějovský ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Sparta podle očekávání držela míč mnohem déle na svých kopačkách. Jenže oč méně ho Baník kontroloval, o to více toho bez něj naběhal. A přineslo mu to ovoce. Navzdory remíze sice zůstal na posledním místě tabulky, bod se Spartou však může v boji o záchranu sehrát důležitou roli.

Statistiky se zaměřily také na podještědské derby. Liberecký Marek Jarolím a Tomáš Čížek z Jablonce svedli souboj kola. Z jasného vítězství svého týmu (3:0) se mohl radovat Jarolím, který si navíc vedl lépe v osobních statistikách než jeho soupeř Čížek.

Jarolím proměnil penaltu a nahrál na gól Luckassenovi. Vedle toho byl proti Čížkovi tvořivějším hráčem. Celkově poslal na spoluhráče 41 přihrávek, Čížek o deset méně. Jarolím byl navíc lepší i v jejich úspěšnosti. V útočných přihrávkách si oba hráči vedli podobně, liberecký záložník jich ale vyprodukoval osmnáct, čímž předčil Čížka o tři útočné přihrávky.

Reklama