Hlavní obsah

Škody po výtržnostech fotbalových fanoušků jdou do statisíců

Ostrava/Uherské Hradiště

Škody, které o víkendu napáchali svým řáděním na stadiónech ostravští, sparťanští a brněnští fotbaloví chuligáni, jdou do statisíců. Přestože likvidátoři přesně vyčíslí škody až v dalších dnech, Baník už dnes náklady spojené s opravami stadiónu předběžně odhadl na 450 tisíc a Slovácko na 100 tisíc korun.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Sektor domácích fanoušků o přestávce fotbalového šlágru Ostrava - Sparta.

Článek

Na Bazalech padlo výtržnostem fanoušků během sobotního zápasu Baník - Sparta za oběť oplocení nárazové zóny, sociální zařízení v hostujícím sektoru a zhruba 500 sedaček.

"Čtyři stovky z nich už jsou v nepoužitelném stavu a přijdou na odpis. Kompletně se znovu musí postavit i oba ploty v nárazové zóně, úplně zdemolovány jsou záchody. Pořád se pohybujeme v rovině odhadů, náklady spojené s pracemi a opravami teď odhadujeme plus minus na nějakých 450 tisíc, ale to číslo není konečné," řekl ČTK provozní manažer Baníku Petr Konderla.

Zmenší kapacitu stadiónu

Klub má s obnovou hlediště jisté problémy. Nedisponuje náhradními typizovanými sedačkami a podle Konderly bude muset prázdná místa v sektoru hostujících příznivců osadit sedačkami z přilehlého sektoru L3. "O to se nám ale sníží kapacita stadiónu," řekl Konderla.

Škody způsobené fanoušky Zbrojovky Brno po sobotě dosud přesně nevyčíslilo ani vedení FC Slovácko. Předběžný odhad poničeného sociálního zařízení a zaparkovaného automobilu je 100 000 korun.

"Přesnou škodu uvedeme, až se podaří vše dát do původního stavu. Na opravě pracují od dnešního dopoledne instalatérské a zámečnické firmy," řekl ČTK tiskový mluvčí Slovácka František Uhříček.

Fanoušci Zbrojovky poškodili v hostujícím sektoru na stadiónu ploty, brány a na sociálních zařízeních vytrhali záchodové mísy, vodovodní baterie a umyvadla.

"Ze čtyř záchodových kabinek v sektoru pro hosty přežila řádění pouze jedna," dodal Uhříček. Další postup při vymáhání náhrady škod bude vedení Slovácka konzultovat s fotbalovou asociací po přesném vyčíslení oprav.

Reklama

Související témata: