Hlavní obsah

Mezi třetí a první ligou zas tak velký rozdíl není, prohlásil po vydařeném návratu teplický Klimpl

Teplice

Deset let se neviděli, přesto dva telefonáty stačily, aby se s trenérem Zdeňkem Ščasným znovu sešli. A dokonce na ligové scéně... „Pod ním jsem v Čechách v nejvyšší soutěži začínal a tři a půl roku hrál, teď jsme tady zase spolu. Stačilo, aby zavolal a zeptal se, zda jsem na ligu připravený,“ líčil slovenský obránce Maroš Klimpl, jak se se zrodil jeho návrat z Chomutova hrajícího třetí ligu do velkého fotbalu. „Už před časem mě napadlo, že se v české lize v třiatřiceti ještě objevím,“ přiznával po premiéře v teplickém dresu, že s comebackem víceméně počítal.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Nová posila Teplic Maroš Klimpl.

Článek

Obránci jsou v teplickém mužstvu nedostatkovým zbožím. Stopeři obzvlášť. Matulu disciplinárka popravila, neboť u ní vyfasoval trest na tři zápasy, distancovaný Hošek hrát rovněž nesmí, Lüftner je zraněný, lotyšský reprezentant Rode dostal už před časem souhlas, aby si hledal angažmá tam, kde bude pravidelně hrát.

Světoběžníkovi jeden telefonát stačil

„A postavit sedmnáctiletého Takáče na stopera do základní sestavy od samého začátku, to se mně moc nechtělo," vysvětloval teplický kouč Zdeněk Ščasný, jak a proč se rozpomněl právě na slovenského světoběžníka Klimpla.

„Nejprve volal chomutovskému trenérovi, zda jsem na ligu vůbec připravený, pak se ozval mně. Slyšel, že jsem nachystaný a chci pomoci. Bez jakéhokoli dohadování, bez toho, abychom se domlouvali, co bude dál," popisoval transfer zrozený rychlostí kulový blesk.

Po štacích, jimiž prošel na Žižkově, ostravských Bazalech, ale třeba i dánském FC Midtjylland, skotském Motherwellu či Dundee FC, slovinské Užici nebo kyperském Arisu Limassol zakotvil na podzim roku 2012 v Blšanech hrajících krajský přebor. Chomutov si ho však povšiml a vytáhl ho o dvě třídy výš.

Mezi třetí a první ligou rozdíl není

„On mezi ligou a národní ligou není zase až tak velký rozdíl, jak si mnozí myslí. I klukům u nás v Chomutově to říkám. Pochopitelně, tempo je v lize vyšší, i v myšlení určitý rozdíl existuje, ale mně třeba návrat do nejvyšší soutěže problém nedělal. I manželka mě přesvědčovala, abych Teplicím pomoci šel a ligu si užil. A já si návrat fakt užíval," doslova se rozplýval chomutovský amatér po výpomoci, která by nemusela být jen jednorázovou.

„Budoucnost a dny příští jsme neřešili. Přišel jsem, protože Chomutov je teplickou farmou, takže vše bylo snazší a jednodušší. A co bude dál, o tom se teprve budeme bavit. Možné je všechno," krčil rameny nad tím, co přinesou dny příští.

Na jednu stranu rozzářený, že si českou ligu po sedmi letech zase nahrál, současně ale trochu zklamaný, že musel s novými teplickými spoluhráči překousnout prohru.

Tři tréninky mu stačily

„Před sedmi lety jsem hrál v ostravském dresu poslední ligový zápas právě v Teplicích, takže už jsem trochu zapomněl na atmosféru, která v Čechách nejvyšší soutěži vládne. Proto jsem si ji užíval. Jen škoda porážky, protože jsme měli minimálně dvě velké šance, z nichž jsme mohli rozhodnout. Brankář je ale zázračně zlikvidoval, aby pak rozhodla jedna mladoboleslavská standardka."

Trenér Ščasný narychlo získaného stopera po premiéře chválil, sám Kimpl se ale nechtěl do hodnocení výkonu pouštět.

„Měl jsem sice jen pár dnů, abych se nachystal, ale tři tréninky stačily a cítil jsem se úplně skvěle. Dokonce tak, že jsem zapomněl doma chrániče a museli mi tady půjčit jiné. Parádní materiál, nová technologie," liboval si i slovenský světoběžník, že jeho ligový návrat dopadl nad očekávání dobře. „A to stačily tři tréninky, abychom se s Jablonským zharmonizovali a cítili se jako jeden človíček."

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články