Hlavní obsah

Klokani reagují na výtržnosti v Ostravě: lístky na Baník budou prodávat pouze na jméno

Praha

Nechtějí, aby se také Ďolíček stal místem války v ochozech, jako byly ostravské Bazaly během sobotního utkání se Spartou. Fotbalový klub Bohemians Praha 1905 se proto rozhodl, že vstupenky na páteční ligový duel s Ostravou se budou z bezpečnostních důvodů prodávat jen v předprodeji a na jméno. Opatření projednal s Baníkem i s Policií ČR.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Policisté zasahují o přestávce zápasu Ostravy se Spartou v sektoru domácích fanoušků.

Článek

Víkend plný výtržností otřásl českým fotbalem. „Optimální variantou, jak situaci řešit, by bylo zavedení nizozemského modelu, který využívá například adresného ticketingu a distribuce vstupenek proti předložení dokladů totožnosti," nechal se slyšet strahovský šéf Miroslav Pelta. Předseda FAČR pak hned inicioval jednání na úrovni ministerstva školství mládeže a tělovýchovy, ministerstva vnitra a profesionálních klubů.

Klokani z Vršovic jeho radu vyslyšeli a k adresnému ticketingu promptně sáhli.

„Po víkendových událostech v Ostravě a v Uherském Hradišti a také po vlastní zkušenosti v utkání se Zbrojovkou Brno je klub Bohemians Praha 1905 nucen zavést razantní a mimořádná bezpečnostní opatření vztahující se k pátečnímu utkání s ostravským Baníkem," vysvětlují na svých stránkách.

V den zápasu se již lístky prodávat nebudou

Jak tedy předprodej konkrétně probíhá? Distribuce vstupenek do sektoru hostů bude zajišťována pouze v Ostravě. Všechny vstupenky do ostatních sektorů budou prodávány pouze ve fanshopu v Ďolíčku na jméno a datum narození držitele lístku. V samotný den utkání již nebude možné vstupenku zakoupit. Nákup lístků přes internet není možný. Vstupenky do sektoru C na protilehlou tribunu se nebudou prodávat.

Zápas se hraje v pátek od 20:15 a Ďolíček otevře své brány již v 18:00. Před zápasem bude u vstupů na stadión probíhat kontrola totožnosti držitelů vstupenek podle platného osobního dokladu. Vstup osob pod 15 let bude možný pouze s doprovodem zákonného zástupce, popřípadě s průkazem s fotografií.

Držitele permanentek bude u vstupu žádat pořadatelská služba o zaevidování do klubového systému a o předložení platného dokladu totožnosti. Proto pořadatelé všechny fanoušky žádají o dřívější příchod, aby se předešlo tvoření velkých front před branami.

Uvítali byste zavedení adresného ticketingu v utkáních Gambrinus ligy?
Ano. Přispěje to k vyšší bezpečnosti na stadiónech
74,6 %
Ne. Opatření s tím spojená by mne obtěžovala
15,6 %
Je mi to jedno. Na ligu nechodím
9,8 %
Celkem hlasovalo 3687 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice