Hlavní obsah

Sázky? Já a vypustit zápas? To je šílený nesmysl! brání se Řepka obvinění

Praha

Na hřišti vždycky působil jako rebel, ale nařčení, která se na jeho hlavu snesla v posledních dnech, se chce obránce Tomáš Řepka bránit. Zkušený stoper měl ve čtvrtém kole minulého ročníku Gambrinus ligy údajně vypustit zápas Českých Budějovic na Spartě, kde nakonec Jihočeši prohráli 1:3. Podle Hospodářských novin utkání prošetřuje policie kvůli podezřelým sázkám, Řepka ale tvrdí, že jde o holý nesmysl.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost sparťana Pavla Kadeřábka a smutek obránce Tomáše Řepky v utkání mezi Spartou a Budějovicemi z podzimu 2012.

Článek

Podzimní ligové utkání mezi Spartou a Budějovicemi mělo být součástí tzv. Křetínského kabely. Systém Sportradar údajně zachytil neobvyklé množství sázek, které byly ve velké míře uzavřené na to, že v zápase padne tři a více gólů. To potvrdil i bezpečnostní manažer FAČR Martin Synecký.

Duel se tehdy příliš nepodařil Tomáši Řepkovi, který byl u všech tří inkasovaných branek Dynama. Jenže zkušený bek rázně odmítá jakoukoliv vinu a tvrdí, že v žádném případě nic nevypustil.

„Je to šílený, musím se smát. Ten zápas si už nevybavuju, je to rok a půl... Víte, kolik já jsem vypustil gólů a zápasů? Pane Bože! Je to nesmysl," uvedl Řepka v rozhovoru pro deník Sport.

Čtyřicetiletý obránce je přesvědčený o tom, že se jeho jméno snaží někdo očernit. A chce se bránit. „Jestli to na mě bude vrhat blbý světlo dál, tak to dám právníkům. Dneska to mám strašně jednoduchý. Když s tím budu dál spojovaný, dám to právníkům a bude z toho problém. To je celý," dodal Řepka.

Okolo kontroverzního stopera je v posledních týdnech hodně dusno. V nové knize s názvem Neuhýbám se Řepka přiznal, že na jaře roku 2012 záměrně sabotoval snahu Sparty získat mistrovský titul tím, že schválně fauloval ve vápně Breznaníka a pomohl tak Liberci k výhře na půdě Českých Budějovic 4:0. Několikrát se znovu opřel do sparťanského šéfa Daniela Křetínského a kromě toho rasisticky urážel fanoušky pražské Slavie.

Reklama

Související témata: