Hlavní obsah

Klokani se rozešli s Baníkem bez gólů, Olomouc odjela z Jihlavy s debaklem

Praha
Aktualizováno

Dvěma pátečními duely odstartovalo 22. kolo fotbalové Gambrinus ligy. Jihlava se v posledních kolech rozjela a výbornou formu prokázala i v domácím zápase s Olomoucí - Vysočina po suverénním výkonu zvítězila 5:0, dvakrát se do střelecké listiny zapsal Harba. Jihlava tak z posledních třech zápasů vytěžila sedm bodů. Dva poslední týmy tabulky proti sobě stály v Ďolíčku, ale diváci čekali na gól marně. Bohemians 1905 minimálně do neděle opustili sestupová místa, bod v domácím zápase s Ostravou je však i pro ně ztrátou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Bohemians 1905 Ivan Lietava (vlevo) a ostravský obránce Michal Frydrych.

Článek
Fotogalerie

Kouč Rada se mohl dmout pýchou, když s Vysočinou v minulém kole dobyl po Dukle i Slavii. Teď se Jihlava konečně chytila také doma, což se jí předtím příliš nedařilo. Navíc si připsala nejvyšší ligovou výhru, ke které Vysočinu výrazně nasměrovala brzká branka obránce Josla z 11. minuty.

Pak se na konci první půle i těsně na začátku druhého poločasu dvakrát trefil Haris Harba a definitivní rozstřel Olomouce dokonaly dva slepené góly Jungra s Kučerou dvacet minut před koncem. Po pětibrankové show si jihlavští fotbalisté upevnili devátou příčku tabulky. Olomouc už pět kol nevyhrála a ještě bude mít starosti s ligovým přežitím.

Záchranářský souboj bez gólů

Duel mezi Bohemians Praha 1905 a Baníkem Ostrava provázela mimořádná bezpečnostní opatření, ovšem podobné výtržnosti, jaké se udály před týdnem na Bazalech, se nekonaly.¨

Na hřišti se potkaly předposlední a poslední tým Gambrinus ligy a přestože bylo k vidění několik zajímavých šancí a akcí, gól ani na jedné straně nepadl. Klokani minimálně do nedělního programu 22. kola opustili sestupová místa, Baník potřinácté za sebou nezvítězil a zůstal o skóre poslední.

Reklama

Související témata: