Hlavní obsah

Sami požádáme v případě nepřístojností o ukončení a kontumování zápasu, tvrdí šéf Baníku

Praha

Pokuta tři sta tisíc korun a na dva zápasy zavřené hlediště na Bazalech, s podmínkou do konce tohoto kalendářního roku. Baník tento trest za incident při sobotním ligovém duelu se Spartou, kdy musela zasáhnout policie a v ohrožení byli i rodiče s dětmi, přijal bez mrknutí oka. Navíc přišel s vlastní iniciativou, jak takovým věcem zamezit. Jeden z bodů je takřka sebevražedný...

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Sektor domácích fanoušků o přestávce fotbalového šlágru Ostrava - Sparta.

Článek

Srážky fanoušků s policií

„Trest v plné výši akceptujeme a proti rozhodnutí disciplinární komise se nebudeme odvolávat,“ řekl šéf Baníku Petr Šafarčík. O tom, zda je trest nízký nebo vysoký nespekuloval. „Pro nás je nejvyšším to, co se stalo při sobotním utkání.“

Baník předložil disciplinární komisi seznam opatření, která hodlá ihned na svém stadiónu zavést. „Přinesli jsme dopis primátora Ostravy Petra Kajnara, v němž město garantuje spolupráci jak s klubem, tak i FAČR na operativních a systémových opatřeních pro maximální zajištění bezpečnosti na stadiónu na Bazalech i do budoucna,“ uvedl Šafarčík.

Škody budou vymáhat na vinících

„Při příjezdu fanoušků hostů snížíme kapacitu hlediště o čtyři tisíce míst, abychom rozšířili nárazníkovou zónu mezi jejich sektorem a další části ochozů. Provedeme také úpravy těchto zón. Ve spolupráci s městskou policií a městem Ostrava uděláme opatření pro zvýšení bezpečnosti na stadiónu. Zavázali jsme také, že pokud by se měl podobný incident opakovat, sami navrhneme delegátovi a hlavnímu rozhodčímu, aby byl zápas ukončen a kontumován v náš neprospěch, a to i v případě, že by šlo o rozhodující zápas v boji o záchranu v lize. Sami na další zápasy uzavřeme hlediště pro diváky,“ vypočítal šéf ostravského klubu.

Co se týká náhrady půlmiliónové škody na stadiónu po sobotním řádění vandalů, vedení města Ostrava, jako majitel stadiónu, podá trestní oznámení na neznámého pachatele. „Budeme od policie požadovat konkrétní údaje o vinících, kteří již byli zadrženi nebo budou dále identifikováni, abychom po nich konkrétně vymáhali způsobené škody. Pokud budeme mít vytvořeny podmínky, pak jim i zamezíme ve vstupu na stadión,“ zdůraznil Šafarčík.

Reklama