Hlavní obsah

Plzeň zničila odevzdaného soupeře, Liberec odjel s šestibrankovým debaklem. Příbram má důležité body

Praha
Aktualizováno

Šlágr 22. kola fotbalové Gambrinus ligy mezi Plzní a Libercem se proměnil v jednoznačnou záležitost. Zápas týmů, které se letos nejvíce zasloužily o český pohárový koeficient, skončil tenisovým výsledkem 6:0 v prospěch domácí Viktorie. Západočeši se dočkali druhé nejvyšší výhry v samostatné ligové historii a stáhli náskok vedoucí Sparty na pět bodů. Sestupem ohrožená Příbram vyválčila v druhém sobotním duelu cenné body za výhru 3:2 nad fotbalisty Slovácka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Milan Petržela oslavuje svůj gól během utkání proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Obhájce titulu se dostal do vedení už ve druhé minutě. Kovaříkovi pomohl po rozehrávce standardní situace nešťastnou tečí Rybalka a domácí mohli slavit. Ve 13. minutě přišel další polovlastní gól - tentokrát se nejvíce radoval Petržela, jehož střelu tečoval liberecký Pimpara.

Na hrací ploše už tou dobou nebyl liberecký bek Kováč, ve 12. minutě jej kvůli svalovému zranění vystřídal Sackey. Vše hrálo do karet Plzni. Z náporu Západočechů se rodily i další šance a v 22. minutě se trefil z přímého kopu stoper Procházka, který zvýšil už na 3:0. Hrošovský přidal po půl hodině hry čtvrtý gól, ve druhém poločase se pak trefili podruhé v utkání Milan Petržela a z penalty také Michal Ďuriš, který uzavřel na 6:0.

Za svým dosavadním rekordním vítězstvím 7:0 nad Ústím nad Labem z roku 2010 zaostali Západočeši o jediný gól. Viktoria doma porazila Liberec v lize po 13 letech a nejméně do neděle stáhla náskok vedoucí Sparty na pět bodů. Letenští však mají k dobru zápas se Znojmem. Slovan naopak musel překousnout druhou nejvyšší prohru v samostatné ligové historii, větší debakl 1:7 utrpěl jen v roce 1995 na Spartě.

Slovácko rychle vedlo, ale body nemá

Slovácko se v Příbrami rychle dostalo do vedení zásluhou Kerbra, domácím se ale povedl velkolepý obrat. Valenta dvacet minut před koncem jen korigoval. Důležité body pro Příbram! Vítězstvím nad Moravany se zase o kus posouvá z pozic, které jsou blízko sestupové zóny.

Znovu se střelecky prosadil Řezníček, do sobotního zápasu jediný jarní střelec Příbrami. Trefili se i Mišůn a Krbeček. Slovácko zaznamenalo druhou jarní prohru, ale může být relativně v klidu.

Program 22. kola:
Pátek
Jihlava - Olomouc 5:0
Bohemians 1905 - Ostrava 0:0
Sobota
Příbram - Slovácko 3:2
Branky: 22. Krbeček, 60. Mišůn, 69. Řezníček - 3. Kerbr, 71. Valenta.
Plzeň - Liberec 6:0
Branky: 13. a 67. Petržela, 2. Kovařík, 22. Procházka, 32. Hrošovský, 79. z pen. Ďuriš.
Neděle
15:00 Jablonec - Teplice
17:00 Brno - Dukla
19:00 Sparta - Znojmo
Pondělí
18:00 Mladá Boleslav - Slavia

Reklama

Související témata: