Hlavní obsah

Fanoušci se servali v parku, jinak je Baník rád, že se může zachraňovat na Bazalech

Praha

K domluvené rvačce v parku došlo, na stadiónu a v jeho okolí byl ovšem klid. Bohemians Praha 1905 během vyhroceného pátečního duelu s Baníkem Ostrava dokázali, že fotbalové kluby jsou schopné zajistit pořádek i v rámci stávající legislativy. Samozřejmě za cenu mimořádných bezpečnostních opatření, která v Ďolíčku připomínala policejní manévry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Baníku Ostrava během utkání s Bohemians 1905 v Praze.

Článek
Fotogalerie

Zadržení fanoušci Baníku Ostrava.

K maléru přece jen došlo, ale mimo stadión. Pražská policie potvrdila, že zadržela 19 lidí, kteří se před večerním zápasem poprali v Malešickém parku v Praze 10.

Jinak ale duel mezi Bohemians 1905 a Baníkem Ostrava, který následoval po výtržnostech fanoušků během utkání Baník - Sparta v minulém kole, proběhl v Ďolíčku hladce. Vstupenky se prodávaly jen na jméno, klokani přijali řadu dalších bezpečnostních opatření.

„Když jsme v týdnu trénovali, všimli jsme si, že se na stadiónu dělají různé úpravy. Na hřišti pak nebylo nic znát, byl to normální zápas. Pořadatelé zvládli situaci dobře, ani jsem bezpečnostní opatření nevnímal," líčil domácí gólman Martin Berkovec po remíze 0:0.

„Zápasu předcházely obavy z výtržností, naštěstí se nepotvrdily. Oba tábory sportovně povzbuzovaly a vytvořily prostředí, které hráčům pomáhá," oddechl si trenér klokanů Luděk Klusáček.

Uzavření stadiónu nás nemine, bál se Svěrkoš

Vítězem týdne je ovšem Baník. Ve čtvrtek odešel od disciplinárky jen s podmínečným uzavřením Bazalů a pokutou, takže v bitvě o záchranu může dál využívat domácího prostředí. Sami hráči přitom počítali s tím, že jim disciplinárka nejspíš stadión zavře.

„Vnímal jsem, že tlak na to byl docela velký. Vím, že v minulosti měly uzavřené stadióny snad Sparta a Slavia," líčil útočník Václav Svěrkoš, jak moc se Baníku ulevilo.

„Jak jsem atmosféru vnímal, tak jsem si myslel, že nás to nemine. Nakonec máme podmínku, tak věřím, že jak klub, tak fanoušci udělají všechno pro to, aby se nic podobného neopakovalo," doufá zkušený útočník.

Reklama

Související témata: