Hlavní obsah

Příbram - Slovácko 3:2Tři body Příbrami! Zase u toho byl Řezníček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kerbr 0 : 1
22. Krbeček 1 : 1
60. Mišůn 2 : 1
69. Řezníček 3 : 1
71. Valenta 3 : 2
Záznam online reportáže

Karel FeltPrávo

Cenné tři body vybojovala Příbram v sobotním duelu 22. kola fotbalové Gambrinus ligy se Slováckem. Autorem vítězného gólu domácích byl, jak jinak, Řezníček, který ale další tři tutovky spálil. Další dvě trefy si připsali sváteční střelci. Hosté měli v utkání první i poslední střelecké slovo, ale odjížděli bez bodu.

Článek

Než se domácí stačili pořádně rozkoukat, rozebrali hosté jejich obranu hned z prvního útoku. Diviš našel volného Kuncla a nikým nekrytý Kerbr dal zblízka míči jen správný směr do zívající branky. Příbram se dostala na dostřel hned v následující minutě, ale Heča včas nebezpečí zažehnal. Další minuty patřili jednoznačně Slovácku, jehož hráči si v poklidu přihrávali a jejich akce měly smysl, zatímco domácí si solidně zaběhali, leč bez míče.

Krbeček čekal rok a půl

Když už se jim ho podařilo získat, nedostali se především kvůli zbrklé kombinaci k přesnému zakončení. Například Volešák v solidní pozici před malým vápnem hlavičkoval vysoko nad bránu a Jugas dal spíš malou domů, než aby bylo možné jeho pokus považovat za střelu na branku. Když pak Mezlík podcenil dlouhý míč a pustil za sebe Řezníčka, znovu zasáhl Heča.

Tlak Příbrami narůstal a vyústil v gól. Pilík posadil od rohového praporku z pravé strany míč na hlavu Zápotočného, ten prodloužil na rozběhnutého Krbečka, který ho už jen napálil do sítě a ukončil tak více než rok a půl trvající čekání na gól. Po třech minutách mohl otočit skóre Řezníček, když si zpracoval Mašánovu přihrávku jako by u něj ani Mezlík nebyl, ale z deseti metrů pálil nad bránu.

Přehlídka zahozených šancí

Slovácko jako by ztratilo svůj klid a přehled. Nechalo se zatlačit, a kdyby dva hráči domácích udělali rychlejší krok proti střílené přihrávce Volešáka, bylo s hosty znovu zle. Po další standardce domácích poslal tutovku do oblak Řezníček a jeho vzteklé zařvání bylo slyšet široko daleko.

Příbramští se trumfovali, co všechno se dá zahodit. Když Řezníček poslal lahůdkovou přihrávku před bránu, Pilík míč neuvěřitelně přeběhl. Kdyby o něj jen zakopl, byl by to gól. Po rohovém kopu Zemana prodloužil míč hlavou Krbeček, ale Zápotočný míč do branky neusměrnil. Místo pohodového vedení tak šli domácí do šatny s pro ně nic neřešící remízou.

Mišůn po šesti letech

Po změně stran se Příbram rozjížděla pomalu, ale znovu mohla vést, kdyby se míč po Jugasově střílené přihrávce nezamotal Řezníčkovi mezi nohy a neodrazil se k Mezlíkovi. Domácí se dočkali po hodině hry. Krbeček vybojoval míč u poloviny hřiště, Mašán ho posunul rozběhnutému Mišůnovi, který balón po zemi propálil do sítě. Ze své teprve druhé ligové trefy se radoval téměř po šesti letech!

Slovácko jako by fotbal přestal úplně bavit. Dvě přesné přihrávky po sobě byly neřešitelný problém. Jen obrana fungovala, takže domácí se na dostřel Hečovi dlouhé minuty nedostali. Až se Řezníček rozpomněl, že na jaře má dávat góly. Zbavil se Rady i Kuncla a z těžkého úhlu, téměř stejného místa jako před ním Mišůn, po zemi doslova propálil Heča. Hosté se na moment probrali a Valenta z trestného kopu z dobrých pětatřiceti metrů poslal Hruškovi míč do levého horního rohu branky. O pár minut později mířil Došek jen o pár centimetrů vedle branky, ale skóre už se neměnilo.

1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 3:2 (1:1)
Branky: 21. Krbeček, 60. Mišůn, 69. Řezníček - 3. Kerbr, 71. Valenta. Rozhodčí: Jílek - Gallo, Vysloužil. ŽK: Mašán, Slepička - Heča, Reinberk, Došek, Kuncl. Diváci: 2168.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Krbeček, Mašán (61. Stratil), Volešák (74. Tarczal), Zeman - Řezníček (83. Slepička). Trenér: Čuhel.
Slovácko: Heča - Kuncl, Rada, Mezlík, Reinberk (88. Trousil) - Šumulikoski - Diviš, Havlík (70. Trávník), Valenta, Kerbr (74. Ondřejka) - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama