Hlavní obsah

Příbramský Mišůn nevěřil svým očím. Trefil se po šesti letech

Příbram dala v jarní části fotbalové Gambrinus ligy poprvé víc než jeden gól. Slovácko si odvezlo tři, ale odpovědělo jen dvakrát. Na jaře se trefil za Příbram tradičně Jakub Řezníček, ale k němu se přidali dva hodně sváteční střelci. Milan Mišůn dal teprve svůj druhý ligový gól. Čekal na něj od listopadu 2008, kdy se trefil do sítě Liberce. Tomáš Krbeček se zapsal mezi střelce naposledy v srpnu 2012 proti Olomouci.

Foto: 1. FK Příbram

Příbramský Milan Mišůn (vpředu) v utkání s Duklou.

Článek

„Vždyť ty góly nemůže pořád dávat jen Řezňa. Musíme mu pomoct... Ten můj byl trochu šťastný gól, po osmnácti měsících. Poslední gól jsem dal v srpnu 2012 Olomouci. Já toho ale od té doby v útoku moc neodehrál. Kromě brány a stopera jsem hrál snad na všech postech. Teď mám opačné úkoly, jako defenzivní záložník. O to víc si toho gólu cením,“ usmíval se Tomáš Krbeček.

„Ale rád na góly i nahrávám. Hlavní je, že jsme vyhráli, ať dá gól kdokoliv nebo si dá soupeř vlastní. My potřebujeme body, abychom se co nejdřív zachránili. Pro mě je důležité, abych zápas odehrál dobře, ať je to v obraně nebo v útoku. Snažíme se hrát dobrý fotbal, i když nám to občas zaskřípe. Pro mne je podstatný týmový úspěch,“ říkal s úsměvem borec, u něhož začala příbramská akce i před třetí brankou Řezníčka.

Pálí nejčastěji do nebe

Obránce Milan Mišůn nemohl ještě dlouho po utkání uvěřit, že dal gól. „Byla to spíš spontánní akce než nacvičená. Já tomu ani nevěřil, že jsem dal gól. Vždyť jsem do toho kopnul tak divně, že to nebyla střela ani přihrávka. Balón ale nějak prolezl gólmanovi mezi nohama. Až když byl opravdu v síti, tak jsem se začal radovat,“ usmíval se Milan Mišůn, který se zapsal teprve podruhé mezi ligové střelce.

Na první gól si ale vzpomněl velmi dobře. „To se nedá zapomenout, když byl tak dlouho jen jeden. Bylo to v listopadu 2008 doma proti Liberci. V Celtiku jsem nějaký dal za béčko, jinak žádný," přiznal s úsměvem a připomněl své skotské angažmá.

Jako vysoký obránce ale chodí do šestnáctky soupeře pravidelně na standardní situace. Při zakončení mu většinou chybí štěstí. „To není štěstí, ale spíš moje neumění. Když už balón trefím, tak letí někam přes bránu nebo úplně... někam jinam,“ hledal slušný výraz pro vyjádření svých střeleckých schopností. „Doufám, že to příště vyjde zase a zlomí se to,“ přál si.

Začátek zápasu Příbrami nevyšel, dostala gól už ve 3. minutě. „Nebylo to příjemné. Docela rychle jsme se z toho oklepali. Měli jsme pár šancí, pak jsme vyrovnali a ve druhé půli jsme zápas už řídili my. Až na ten smolný gól z dálky... Na ten jsem trošku koukal, ale i takové padají. Ale nakonec jsme vybojovali hodně cenné vítězství.

Hruška se v kuriozitě nechtěl nimrat

Příbramský kapitán a gólman Aleš Hruška dostal gól, jaký se hned tak nevidí. Záložník Slovácka Jiří Valenta ho zaskočil z trestného kopu střelou ze čtyřiceti metrů do horního rohu branky. „Minule jsem dostal gól, protože jsem byl zbytečně zalezlý. Se Slováckem jsem šel dvakrát ven a dostal jsem dva góly,“ kroutil hlavou Aleš Hruška. Především druhá trefa v jeho síti ho štvala, ač se snažil to nedat najevo: „Stál jsem moc vepředu, chtěl jsem spoluhráčům pomoct při vysokém míči. Možná to tak Valenta chtěl, je to šikovný fotbalista. Asi postřehl, kde stojím. Stalo se, já bych se v tom nenimral,“ dodal příbramský kapitán s tím, že nejpodstatnější jsou tři body.

Kouč týmu Petr Čuhel jeho selhání neřešil. „Podržel nás mnohokrát v jiných momentech,“ pravil. Z úvodu zápasu byl ale překvapený. „Hrozný, když jsme dostali gól ve třetí minutě. Ale nezlomil nás. Měli jsme tam několik šancí. S výsledkem jsme spokojení. Slovácko hrálo hlavně v první čtvrthodině dobře. Pro nás to je velice důležité vítězství,“ zdůraznil Čuhel.

Reklama