Hlavní obsah

S fotbálkem, který jsme hráli, se nedalo uspět, přiznal kouč Slovácka Habanec

Příbram

Ze tří zápasů udělalo Slovácko sedm bodů a s celkovými devětadvaceti už je téměř zachráněné. Také do Příbrami přijel jihomoravský celek pro tři body, jenže nakonec si neodvezl žádný, i když vedl od třetí minuty. Nakonec prohrál 2:3. Svoje zklamání dali kouč i hráči patřičně znát.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec (vpravo).

Článek

„Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Dali jsme vedoucí gól a patnáct minut jsme domácím nepůjčili míč. Jenže jsme hráli takový příliš opatrný fotbálek, bez dalšího gólového efektu. Domácí se chytili a větší vůlí a bojovností nás porazili. My jsme s tím naším fotbálkem nemohli uspět. Je to škoda, že jsme nepokračovali v té naší sérii," litoval po utkání kouč Svatopluk Habanec.

Mrzely ho dva góly přes pravou stranu obrany. „My jsme udělali špatně víc věcí. Museli jsme postavit tři jiné hráče, což v kontextu podprůměrného výkonu celého týmu bylo nakonec znát," dodal. „Byli jsme impotentní v zakončení," pojmenoval Habanec jednu z hlavních příčin porážky, která oddálila definitivní vydechnutí nad záchranou v lize.

Heča měl den blbec

Gólman Slovácka Milan Heča v mnoha zápasech svůj tým podržel. V Příbrami však dostal po změně stran dva góly z těžkého úhlu mezi nohy... „To je ke vzteku. Já měl dneska takovou smůlu, že i kdybych ten balón chytil, tak se stejně nějak dostane do brány... Kluci mi nic nevyčítali, ale cítím se špatně. Dostat v jednom zápase a po deseti minutách dvakrát jesle... To je pech," litoval.

Rozpálený do běla byl obránce Milan Kuncl, který asistoval u vedoucího gólu hostí. „Jarda Diviš mi to dal nádherně, pak už nebyl problém to dát Milanovi Kerbrovi," popsal bleskový úder Slovácka.

Pak ale naštvaně zbrunátněl. „Dali jsme brzy gól, možná dvacet minut jsme měli navrch. Lepší začátek jsme si nemohli přát. Domácí ani nevěděli, kde jsou. Místo, abychom přidali druhý gól, tak nesmyslně zalezeme a skoro se nedostaneme k zakončení. O tom, jestli jsme mohli mít tutovou záchranu nebo ne, když máme devětadvacet bodů, se bavit nebudu. Tahle porážka mrzí hrozně, protože jsme jeli do Příbrami vyhrát. A to se nepovedlo. Je to špatný, protože jsme tu mohli uhrát dobrý výsledek," zlobil se Kuncl.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články