Hlavní obsah

Jablonec - Teplice 1:1Smolař Jablonský připravil v severočeském derby Teplice o výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Salami 0 : 1
80. Jablonský (vlastní) 1 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec

Dělbou bodů skončilo hodně průměrné severočeské derby, v němž se Jablonečtí dlouho šetřili na čtvrtfinálovou pohárovou odvetu s Mladou Boleslaví, čemuž odpovídala i jejich sestava, a Teplice pak zůstaly za svými obvyklými výkony rovněž hodně pozadu. Hosty dostal do vedení hlavičkující náhradník Salami, domácí spasil v duelu 22. ligového kola vlastní gól smolaře Davida Jablonského.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Jablonce Pavel Moulis (vpravo) uniká Tomáši Vondráškovi z Teplic.

Článek

Celý první poločas hodně chaboučkého duelu patřil domácím, kteří v úvodních minutách dokonce nepůjčovali soupeři vůbec míč. A nic na tom neměnilo, že vzhledem k pohárovým ambicím a touhám nechal trenér Skuhravý odpočívat hned několik opor v čele s Čížkem, Kyselou, Fantišem a spol.

Debutant Moulis šanci spálil

Jablonecké snažení se však vytrvale rozbíjelo na defenzivně laděné sestavě protivníka, v níž se tentokrát přesunul stoper Klimpl do středové řady, kterou navíc vyztužil legionář z Hondurasu Ramos. Skuhravého tým postrašený několika teplickými pokusy o brejk zvýšil opatrnost, i když herně měl dál navrch.

Debutující Moulis se dokonce dostal i do vyložené šance, ale v 28. min. sám před Grigarem napálil balón jen do jeho obličeje, bombu Loučky o čtyři minuty později pak teplický brankář rovněž zlikvidoval.

Teplice nebyly nebezpečné ani trochu. Jejich ojedinělé akce zmíraly na neskutečně nepřesné přihrávky a soustavné ztráty míče, takže trenér Ščasný sáhl ještě před přestávkou ke dvěma střídáním. Prvnímu vynucenému, neboť Nivaldo se zranil, druhému záměrnému, neboť Bratanovič nejenže nenahrál, ale ani nezpracoval míč. Rošády na chvíli pomohly, neboť pět minut před půlí se po průniku Litsingiho dostal do velké příležitosti Chukwuma, jenže hlavičkoval nad břevno.

Jablonec mohl skóre otočit

V nástupu do druhé půle se Moulis prodral do další tutovky, což bylo na dlouhé minuty jediné vzrušení, které severočeský duel nabídl. Zvláště, když teplický odchovanec v jabloneckém dresu znovu neuspěl.

Po deseti minutách tudíž přišel zákonitý trest... Po rohovém kopu se v jablonecké šestnáctce prosadil střídající náhradník Salami a hlavou skóroval.

Domácí kouč zareagoval dvojitým střídáním a nasazením Fantiše a Čížka. Změny v pomohly, zvláště příchod Čížka hýřícího nápady, přesnými přihrávkami, střelami a hlavně exekucí standardních situací pomohl.

Domácí tým si okamžitě vynutil převahu a po několika promarněných příležitostech se dočkal vyrovnání. Trochu šťastného, neboť po trestném kopu Čížka vznikl v teplické šestnáctce neskutečný zmatek završený vlastním gólem Jablonského, ale vzhledem k předchozím šancím zaslouženého. A nemuselo zůstat jen u vyrovnání, protože v samém závěru mohl Beneš po rohovém kopu Čížka otočit skóre docela.

22. kolo první fotbalové ligy:
Baumit Jablonec - FK Teplice 1:1 (0:0)
Branky: 80. vlastní D. Jablonský - 60. Salami. Rozhodčí: Marek - Moláček, Machálek. ŽK: Krob, Grigar (oba Teplice). Diváci: 3052.
Jablonec: Valeš - Eliáš, Beneš, Štochl (79. Kubista), T. Jablonský - Kopic, Rossi, Loučka, Moulis (61. Fantiš) - Pázler (66. Čížek), Třešnák. Trenér: Skuhravý.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Hošek, D. Jablonský, Krob - Klimpl (54. Vůch), Litsingi, Ramos, Vachoušek, Nivaldo (29. Chukwuma) - Bratanovič (36. Salami). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice