Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Slavia 3:1Šmicer prožil hořký debut v roli asistenta. Slavia v deseti podlehla Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Ščuk (penalta) 1 : 0
44. Šultes 2 : 0
59. Juhar 2 : 1
87. Chramosta 3 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Poprvé s asistentem Vladimírem Šmicrem v roli asistenta se v Gambrinus lize představili fotbalisté Slavie. Štístko, jak se bývalému veleúspěšnému útočníkovi týmu z Edenu přezdívá, však v dohrávce 22. kola Pražanům k bodům nepomohl. Mladá Boleslav udržela pod trenérem Karlem Jarolímem jarní ligovou neporazitelnost a zvítězila 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují ze vstřelení gólu proti pražské Slavii, který vstřelil Pavel Šultes (s číslem 9).

Článek
Fotogalerie

Červenobílí hráli dlouho velmi disciplinovaně. Obrana s Gecovem a Nevesem na pozicích stoperů fungovala precizně a domácí borce nepouštěla do šancí.

Hráčům Mladé Boleslavi totiž chyběl pohyb, rozehrát míč z defenzivní linie byl obrovský problém. Nicméně před vlastní brankou si počínali svěřenci trenéra Karla Jarolíma nekompromisně, a tak byl Diviš dlouhé minuty bez práce. Tím spíše, že fotbalistům Slavie chyběla přesnost a odvaha.

Až ve 26. minutě Diviše řádně vyděsil vlastní spoluhráč Kysela, který posílal hlavou míč vlastnímu brankáři, aniž by registroval, že Diviš vyběhl. Po následném rohovém kopu byl ve stoprocentní pozici Neves, ale Diviš jeho pokus bravurně vyrazil a dorážejícího Necida zablokoval Kúdela.

Domácí udeřili v závěru poločasu

Když se pak poprvé do akce dostal brankář Čontofalský, skončilo to pro Slavii pohromou. Jarolím si totiž vyměnil u půlící čáry míč s Bořilem a poslal do brejku Mageru, jehož kličku brankář Pražanů zastavil v pokutovém území faulem a musel předčasně do sprch. Střídající gólman Černý neměl proti pokutovému kopu Ščuka naději - 1:0.

Těsně před přestávkou pak dostali hosté druhou ránu, když Štohanzlův přetažený centr z levé strany vrátil hlavou do malého vápna Zahustel a důrazný Šultes míč protlačil do sítě.

Juhar zápas zdramatizoval

Po nástupu do druhé půle si domácí značně zahrávali, obrana si počínala velmi nedůrazně, nechávala oslabeným Pražanům mnoho prostoru, a tak se do nebezpečných střeleckých pozic dostali Juhar se Zmrhalem, jehož pokus dokonce skončil na tyči. Když pak po pasu Zmrhala za obranu zaváhal při vyběhnutí Diviš a zůstal na půli cesty k Juharovi, nebyl pro slávistického útočníka problém gólmana obstřelit a vykřesat hostům naději.

Pražané pak vnutili soupeři luxusní šanci po nedorozumění obrany. Zaváhání dua Keegan - Neves totiž mohl ztrestat po centru Zahustela z pravé strany Kúdela, ale Černý pohotovým zákrokem jeho tutovku zmařil.

Snaha Slavie o vyrovnání byla prakticky nulová. Hosté neudrželi míč, tudíž se ani nedostali k ohrožení domácí svatyně. Naopak zablokovanou střelu Zahustela dorazil do sítě Chramosta, čímž definitivně rozhodl.

Slavia tak v součtu s pohárovým duelem s Brnem prohrála potřetí v řadě, s nizozemským trenérem Pastoorem slavila v pěti zápasech jediné vítězství. Mladá Boleslav naopak vyhrála potřetí v řadě a pevně se uvelebila na třetí pozici.

Fotbalová Gambrinus liga, dohrávka 22. kola:
Mladá Boleslav - Slavia Praha 3:1 (2:0)
Branky: 41. Ščuk z pen., 44. Šultes, 87. Chramosta - 59. Juhar. Rozhodčí: Ardeleánu - Urban, Hrabovský. ČK: 38. Čontofalský (Slavia). Diváci: 4739.
M. Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Rosa (14. Zahustel) - D. Jarolím, Ščuk - Bořil, Magera (76. Štajner), Štohanzl - Šultes (69. Chramosta). Trenér: K. Jarolím.
Slavia: Čontofalský - Dostál, Gecov, Neves, Ritchie (89. Lička) - Zmrhal - Juhar, Hrubý, Piták (77. Nitrianský), Vošahlík (40. Černý) - Necid. Trenér: Pastoor.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava