Hlavní obsah

Albacete vyzkoušel Buggyru

Karel Felt

Španělský jezdec Antonio Albacete, který patří k absolutní špičce v EP trucků a vystřídá v Kolocově továrním týmu za volantem českého tahače Buggyra mistra Evropy Němce Körbra, za sebou má první testy. "Auto na mne udělalo výborný dojem. Je lepší než Caterpillar, s nímž jsem jel loni," složil poklonu Španěl.

Foto: internet

Buggyra Truck Racing Team získal v loňské sezóně zásluhou Němce Körbera titul misrů Evropy.

Článek

"Vůz má velmi dobrý a silný motor, který výborně reaguje. Je na něm vidět velký kus práce, který tým udělal přes zimu," dodal Albacete, který bude tentokrát s buggyrou obhajovat španělský titul. Samozřejmě prvořadým cílem jezdce i týmu bude prvenství v EP v obou kategoriích.

"Chci vyhrát titul mistra Evropy. Myslím si, že nyní mám pro to všechny předpoklady. Potřebuji k tomu samozřejmě i trochu štěstí. V úvahu musím vzít také další jezdce, jako jsou Gerd Körber a David Vršecký, kteří budou mít k dispozici stejné auto, ale i tak mám velkou šanci. Možná tu největší v celé své kariéře," zdůraznil.

Přiznal, že od Caterpillaru odešel proto, že tam necítil dostatečný technický pokrok. "S Martinem Kolocem se mi spolupracuje výborně," dodal Albacete.

Reklama

Související témata: