Hlavní obsah

FANTASY: Zelenka sází na Lafatu! Doufá také v gólové probuzení Necida

Luděk Zelenka

Liga běží tradičním víkendovým systémem a nás čeká už 23. dějství. V tom 22. Luděk Zelenka výborně trefil výhry Sparty, Boleslavi či Plzně, jeho hráči ale tak produktivní nebyli. Koho nasadí Zelenka nyní?

Kapitánem týmu Tomáš Necid

Článek

"V brance jsem dal šanci olomouckému Blahovi, který v Jihlavě v minulém kole dostal pět branek, ale právě to mu v dalším klání pomůže. Jde jen o to, jestli mu dá trenér Psotka ještě šanci.

Obranu dál stavím na trojici hráčů, Pimpara je jediným bekem, který Liberci zbyl, Nivaldo je gólový záložník, a proto je škoda ho v sestavě nemít a Javůrek ze Sigmy je na tom podobně jako kolega Blaha, nůž na krku a schůdný soupeř v domácím prostředí.

Vachoušek táhne zálohu Teplic

Zálohu táhne teplické duo Vachoušek, Litsingi. První z nich je v domácím prostředí o dost výraznější než mimo Stínadla a podzimní hvězda Litsingi zase každou chvilku čeká na gólové obrození. Jarolím v dresu Slovanu v Plzni chyběl a to mu pomůže k návratu. Doma bude mít motivaci navázat na gólový počin z derby s Jabloncem. Posledním záložníkem je kreativní hračička ze Znojma - Crnkič, který by mohl být v „domácím duelu" s Brnem hvězdou zápasu.

V útoku jsem nemohl opomenout Davida Lafatu, který v lize pravidelně střílí góly a střelecký apetit potvrdil i v poháru České pošty, kdy dvěma zásahy vyřadil Duklu. Přestože je jasně nejdražším útočníkem, tak ho nemůžu nedat. Naopak Necid byl velkou slávistickou posilou a příslibem na lepší sešívané zítřky, ale zatím dal pouze jeden gól a jeho tým se dál trápí. U něj ale vidím snahu, která se mu vyplatí už tento víkend s Jabloncem. Posledním hrotem je opět olomoucký hráč – Navrátil. Z toho je patrné, že jsem přesvědčen o tom, že Sigma v neděli porazí Bohemku, určitě to ale nebude snadné. Výrazně by k tomu měl pomoci šikovný a subtilní útočník, který je v každém zápase nebezpečný, zatím je na štíru s proměňováním šancí. Ona stará fotbalová pravda totiž praví, že dát gól je to nejtěžší."

Reklama

Související témata: