Hlavní obsah

Kalouda končí v Dukle. S klubem se dohodl na předčasném odchodu

Záložník Luboš Kalouda končí v pražské Dukle, kde marně bojoval o trvalejší místo v základu. S klubem se dohodl na předčasném ukončení smlouvy. Šestadvacetiletý fotbalista v pražském klubu působil od léta 2012, kdy podepsal tříletý kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luboš Kalouda (vzadu) se spoluhráčem z Dukly Jakubem Marešem při jednom ze zápasů se Spartou.

Článek

"K ukončení smlouvy došlo po dohodě obou stran. Lubošovi děkujeme za všechno, co pro náš klub za poslední dva roky vykonal a přejeme mu do budoucna spoustu nejen sportovních úspěchů," sdělil na webových stránkách Dukly sportovní ředitel Günter Bittengel.

Vicemistr světa do dvaceti let z roku 2007 v dresu dejvického týmu zasáhl do 33 ligových utkání a vstřelil pět branek. Předtím hrál za své mateřské Brno a CSKA Moskva, kde se však neprosadil a následovala série hostování ve Spartě, druholigové ruské Astrachani a ukrajinské Oleksandriji.

Kalouda se odmítl ke svému konci v Dukle podrobněji vyjádřit. Při jednání s klubem ho zastupovala předsedkyně České asociace fotbalových hráčů Markéta Haindlová, která například řešila i nedávný spor Martina Fenina s pražskou Slavií.

Reklama

Související témata: