Hlavní obsah

Rána pro Liberec: o Kováče přichází dříve, než čekal. Stopera na týdny vyřadil natržený sval

Od léta už s ním počítat nemohou najisto, ale Radek Kováč bude v sestavě fotbalistů Liberce chybět už teď. Až několik týdnů se musejí obejít bez svého kapitána. Vyšetření totiž odhalilo, že má natržený stehenní sval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný obránce Slovanu Liberec Radoslav Kováč (vlevo) a trenér Jaroslav Šilhavý během utkání v Doosan areně v Plzni.

Článek

Kováč musel v minulém ligovém kole v Plzni kvůli zranění už po dvanácti minutách střídat. Problémy se stehenním svalem ho trápily už před zápasem na západě Čech, kde Liberečtí dostali potupný výprask (0:6).

"Vyšetření potvrdilo, že má natržený sval. Možná bude mimo hru i pár týdnů, nejkratší doba léčení je asi tři neděle. Uvidíme, jak bude léčba pokračovat," uvedl Šilhavý.

Pro Liberec je Kováčova absence velkou nepříjemností, kapitán byl hlavní oporou týmu. "Samozřejmě je to pro nás ztráta, je to pro nás platný hráč z hlediska organizace hry, kvality," řekl Šilhavý.

Věří ale, že se Severočeši dokážou s Kováčovou absencí vyrovnat. Budou muset. V létě odejde čtyřiatřicetiletý stoper do Sparty. "V příští sezóně už tady nebude. Uvidíme, jak to zvládnou ti kluci, kteří nastoupí," uvedl Šilhavý. "Další stopeři Rajnoch s Karišikem už trénují a je tam i další varianta," dodal kouč.

Reklama

Související témata: