Hlavní obsah

Plzeň si smlsla na Dukle a snížila náskok Sparty, Liberec si udobřil fanoušky

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Plzeň navázali na vysoké vítězství nad Libercem a ve 23. kole Gambrinus ligy zvítězili na hřišti Dukly Praha 3:0. O góly se postarali Tecl, Kolář a Petržela. Mistrovský celek snížil náskok vedoucí Sparty na pět bodů, Pražané však mají zápas k dobru. Ve druhém sobotním utkání si Liberec udobřil fanoušky, když vyhrál nad Baníkem Ostrava 3:2. Dvě branky vítězů vstřelil Pavelka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují gól proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Dukla se Spartou z Poháru České pošty vypadla, Plzeň ještě hodlá Pražany nahánět v boji o titul. Skóre otevřel už v 18. minutě Tecl. Balón nacentroval z levé strany Kovařík až na nohu Hrošovskému, který nechtěně přihrál hostujícímu útočníkovi. Z pozice, která na první pohled vypadala jako ofsajdová, Tecl otevřel skóre zápasu.

Dukla se snažila kontrovat, ale Pospěch netrefil zblízka míč. A neúspěšně si po centru z rohového kopu počínal i Mareš. Když se neprosadili domácí, zvýšili náskok hosté. Hrošovský parádní kolmicí vysunul Koláře, který tváří v tvář Radovi uspěl. Po hodině hry už byl náskok Západočechů třígólový. Po Kovaříkově centru se do balónu z voleje opřel Petržela a míč zapadl přesně ke vzdálenější tyči.

Plzeň po jednoznačné výhře nad Libercem (6:0) neinkasovala ani na hřišti Dukly a v lize zvítězila potřetí za sebou. Na vedoucí Spartu ztrácí pět bodů, Pražané mají nedělní zápas na hřišti Slovácka k dobru. Dukla je šestá.

Liberec šel do vedení už ve 3. minutě

Fotbalisté Liberce ještě stále nevzdali boj o třetí příčku zaručující účast v evropských pohárech. Do těch by se za určitých předpokladů mohlo postupovat i ze čtvrtého místa. V minulém kole ale Slovan utrpěl drtivou porážku 0:6 od Plzně, kterou chtěli Severočeši odčinit v zápase s posledním Baníkem.

Roztrpčené fanoušky začali domácí naklánět na svou stranu od samotného začátku zápasu. Už ve třetí minutě totiž gólman Kovář vyslal dlouhým nákopem do brejku Pavelku, který se sprintem dostal do šance a střelou k tyči překonal brankáře hostů Pavlenku.

Kukec snížil těšně před půlí

A po patnácti minutách stadión U Nisy znovu křepčil. To když Jarolím šikovným pasem vysunul Šurala, který se střelou na zadní tyč nemýlil. Hosté dokázali ještě do konce první půle snížit. Soukup z levé strany odcentroval přesně na hlavu Kukece a tři minuty před odchodem do kabin to bylo 2:1.

Pět minut po začátku druhé půle se podruhé v utkání prosadil Pavelka. Luckassen našel přihrávkou přes celé vápno střelce, který zařídil domácím podruhé v utkání dvoubrankový náskok. Baník se ale nevzdával a už o dalších sedm minut později znovu snížil na rozdíl jediného gólu. Kukec totiž nastřelil ránou ze standardní situace tyč, míč se odrazil k Frydrychovi, který si počínal stejně. Až dorážka Baránka pronikla do sítě.

Hosté se pokusili ještě o vyrovnání a Severočeši hrozili z protiútoků. Při jednom z nich zfauloval Baránek Jarolíma, který prchal do vyložené šance, a uviděl červenou kartu. Liberec na páté příčce ztrácí na třetí Mladou Boleslav pět bodů, Ostrava zůstane na poslední 16. příčce.

Program 23. kola:
Pátek
Teplice - Příbram 1:0
Sobota
Liberec - Ostrava 3:2
Branky: 3. a 50. Pavelka, 15. Šural - 42. Kukec, 57. Baránek.
Dukla - Plzeň 0:3
Branky: 18. Tecl, 50. Kolář, 59. Petržela.
Neděle
16:00 Znojmo - Brno
17:00 Jihlava - Ml. Boleslav
17:00 Olomouc - Bohemians 1905
19:00 Slovácko - Sparta
Úterý
18:30 Slavia - Jablonec

Reklama

Související témata: