Hlavní obsah

Opava si odvezla třígólový příděl z Liberce

LIBEREC

Fotbalisté Slovanu Liberec si po matných výkonech v minulých kolech a vyřazení z poháru spravili chuť hladkou výhrou nad Opavou. O tři góly v síti hostí, se postarali slovenští fotbalisté a podrželi tak svého krajana Stanislava Grigu, o jehož odvolání z místa trenéra se začínalo spekulovat. Dvě branky dal už v prvním poločase Kisel, poprvé se v této sezoně trefil i Hološko.

Foto: PRÁVO

Trenér Liberce Stanislav Griga

Článek

Podporu trenérovi vyjádřili i diváci skandováním i velkými transparenty. Zato kapitán Slovanu Petr Lukáš to od nich pěkně schytal za avizovaný přestup do Sparty.

První šanci zápasu však měli hosté, když se k nepovedenému libereckému odkopu dostal Zeher, ale ve výhodné pozici netrefil branku. Poté se aktivita přestěhovala na liberecké kopačky a vyústila ve vedoucí gól. Kisel hlavou lízl centr Tomáše Janů.

O záchranu bojující hosté neskládali zbraně, ve 22. minutě šel Kiša sám na branku, ale nezamířil přesně. Víc šancí však měli domácí. Zápotočný našel Slepičku, který se vyhnul obráncům a vypálil, ale brankář Bobok vyrazil na roh. V 31. minutě nahrávku Papouška Polák šikovně pustil Kiselovi a ten pohotově zakončil. Slovenský záložník dal během celé sezony jen dva góly, teď za pár minut svůj letošní účet zdvojnásobil. V 37. minutě měla ještě šanci Opava, Zeher se individuálně uvolnil, ale opět zakončil nepřesně.

Druhý poločas už po většinu hrací doby mnoho vzruchu nepřinesl. V 67. minutě pěkně vystřelil opavský Kiša, ale těsně mimo. Liberec se znovu prosadil až v závěru zápasu. V 84. minutě po akci dvou střídajících útočníků Pospíšil přihrál Hološkovi a ten vítězství zpečetil. Výhra mohla být ještě vyšší, ale Hološko přestřelil a Kiselův pokus zneškodnil Bobok.

Domácí tak udrželi naději na účast v Poháru UEFA, přišli však o Pospíšila, který si v závěru obnovil svalové zranění. Hosté jsou opět o krůček blíž k pádu do druhé ligy.

Liberec - Opava 3:0 (2:0)
Branky: 14. a 31. Kisel, 84. Hološko. Rozhodčí: Šedivý - Pokorný, Novák. ŽK: Drahno, Dujka, Laciga (všichni Opava). Diváci: 3214.
Liberec: Čech - Šinglár, Lukáš, Košťál, Janů - Hamouz, Polák, Kisel, Papoušek - Slepička (74. Hološko), Zápotočný (70. Pospíšil, 87. Došek). Trenér: Griga.
Opava: Bobok - Laciga, Krajčovič, Kotůlek, Dujka - Drahno (77. Kulig), Jašek (46. Svátek), Baránek (77. Hořínek), Sviták, Kiša - Zeher. Trenér: Palička.
Gambrinus liga - 27. kolo
Příbram - Slavia 0:1
Zlín - Jablonec 1:2
Liberec - Opava 3:0
Boleslav - Drnovice 0:0
Sparta - Brno 2:0
Blšany - Budějovice 1:0
Olomouc - Teplice - hraje se 16.5. v 16:40
Ostrava - Slovácko - hraje se 16.5. v 19:00

Reklama

Související témata: