Hlavní obsah

Šancí jako máku, tyč i břevno. Nakonec se ale smál teplický Elvis

Teplice

Legendární trenér Tomáš Pospíchal měl pravdu, fotbal opravdu někdy nemá logiku. Jinak by totiž nemohla odjet Příbram z Teplic bez bodu. V páteční předehrávce 23. kola Gambrinus ligy spálili agilní Středočeši co se dalo, trefili břevno a tyč, aby jim šest minut před koncem utekl střídající Elvis Bratranovič. A ze Stínadel odjeli s porážkou 0:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický Chkwudi Chukwuma (vlevo) a Tomáš Pilík z Příbrami bojují o míč.

Článek

„Tahle ztráta nás moc mrzí. Vzhledem k předvedené hře bychom si minimálně bod zasloužili, jenže pokud z tolika šancí nevstřelíme ani jeden gól, je to pak těžké,“ povzdechl si trenér Příbrami Petr Čuhel.

„Byla to šťastná výhra,“ přiznal muž zápasu, brankář Teplic Tomáš Grigar, který zlikvidoval mnohé příležitosti soupeře. „Bod by si asi Příbram zasloužila, ale my jsme zase měli smůlu s Boleslaví. Tohle vítězství jsme moc potřebovali,“ těší Grigara.

Severočeši ukončili sérii tří zápasů bez výhry, dotáhli se na bod za třetí příčku, která zaručuje účast v kvalifikaci o Evropskou ligu. Ovšem herně příliš nepřesvědčili. „Zápas nebyl podle našich představ. Je si však třeba uvědomit dva důležité momenty. Příbram hrála výborně, nám ze sestavy úspěšného podzimu chybělo šest lidí. To je strašně znát,“ uvedl teplický kouč Zdeněk Ščasný.

Příbram nastřelila břevno, z protiútoku inkasovala rozhodující gól

Měl šťastnou ruku, když v závěru utkání poslal do hry Elvise Bratanoviče. Slovinský záložníka po třech minutách pobytu na hřišti vystřelil premiérovým gólem v české lize domácím tři body. „Potřebovali jsme dostat do hry někoho, kdo by se prosadil rychlostně přes obranu. Salami byl už unavený,“ vysvětlil svůj tah Ščasný.

Klíčový moment notně nadzvedl jeho příbramského kolegu, neboť jeho tým po přímém kopu, z něhož Pilík nastřelil břevno, nezařadil včas zpátečku. „Vytrestala nás jedna chyba, tohle prostě nemůžeme dopustit,“ zlobil se Čuhel.

Reklama

Související témata: