Hlavní obsah

Siegl vystřílel Mostu první ligu

PRAHA

Fotbalisté v Mostě slaví poprvé v historii postup do první ligy. Rozhodla o tom už čtyři kola před koncem soutěže dnešní výhra nad béčkem Sparty 2:1. Postup vystřílel dvěma góly exsparťan Horst Siegl. Šestatřicetiletý útočník tak může na podzim ke svým 165 ligovým brankám přidat další zápisy.

Foto: ČTK/David Veis

Horst Siegel (vlevo na archivním snímku v dresu Příbrami)

Článek

Méně důvodů k radosti měl jeho někdejší reprezentační spoluhráč Jiří Němec v dresu sparťanské rezervy. Ve 37. minutě totiž dostal červenou kartu.

Domácí šli do utkání s vědomím, že vítězství jim zajišťuje bez ohledu na další výsledky postup. Už po čtvrt hodině hry se po centru Macka poprvé prosadil Siegl a stejný hráč vstřelil i druhý gól domácích na začátku druhé půle. Rezerva Sparty, která nutně potřebuje body k záchraně v soutěži, sice dokázala snížit, ale domácí už si příležitost nenechali vzít. Siegl byl v samotném závěru blízko hattricku, ale brankář Bičík ho vychytal.

Kladenští fotbalisté vyhráli v Ústí nad Labem 2:0 a udrželi si naději na postup do první ligy. Už v prvním poločase využili početní převahu po vyloučení Kučery a Strnad s Procházkou jim zajistili tři body. Kučera uviděl červenou kartu už v 18. minutě za faul na Galbavého zezadu. Strnad hlavičkoval zblízka do sítě po centru Kaliny a Procházka střelou z 18 metrů zvýšil na 2:0.

Vítkovice vyhrály třetí zápas za sebou, když dnes zvítězili v Pardubicích nejtěsnějším rozdílem 1:0. Utkání rozhodla jediná střela na branku, kterou vyslal v 77. minutě Rygel.

Reklama

Související témata: