Hlavní obsah

Liberec - Ostrava 3:2Fotbalisté Ostravy prohráli v Liberci a zůstávají poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Pavelka 1 : 0
15. Šural 2 : 0
42. Kukec 2 : 1
50. Pavelka 3 : 1
57. Baránek 3 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy prohráli ve 23. kole první ligy v Liberci 2:3 a zůstávají na posledním místě tabulky. Domácí Slovan vedl už po čtvrthodině po trefách Pavelky a Šurala 2:0, hosté pak snížili díky Kukecovi, ale po pauze podruhé skóroval Pavelka. Baník už stihl jen zkorigovat gólem Baránka, který se v závěru nechal vyloučit. Liberec napravil debakl 0:6 z Plzně a na třetí Mladou Boleslav ztrácí dva body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce David Pavelka (vlevo) a Serhij Rybalka se radují z gólu.

Článek

Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý po výprasku v Plzni udělal změnu mezi tyčemi a do branky se místo Slováka Hrošša vrátil Kovář. A tah to byl podařený, protože gólman Slovanu stál hned ve třetí minutě u zrodu první branky domácích. Dlouhým výkopem našel Pavelku a ten umístil míč levou nohou přesně k tyči.

Ostrava se posledního ligového vítězství dočkala v září právě proti Liberci, ale dnes ji myšlenky na zlomení dlouhé série bez výhry musely rychle opustit. Po čtvrthodině prohrávala po libereckém signálu z přímého kopu už o dvě branky. Jarolím, hrající 200. zápas v české nejvyšší soutěži, vysunul Šurala a ten střelou ke vzdálenější tyči zaznamenal svůj patnáctý ligový gól.

Baník se vrátil do hry

Baník se v druhé části první půle oklepal. Snížit mohl po půlhodině Krmenčík, který trefil po centru tyč a pak brankáře Kováře. Kontaktního gólu se hosté dočkali až tři minuty před pauzou, kdy se zblízka prosadil osamocený Kukec. Ostrava venku skórovala po téměř 600 minutách.

Začátek druhého dějství ale Slezané opět nezvládli. Luckassen v 51. minutě poslal střílenou přihrávku na zadní tyč, kam si naběhl Pavelka a poprvé v kariéře dal v jednom ligovém utkání dvě branky.

Ostrava se však rychle vrátila do hry. Hned za šest minut Štěpán trefil z přímého kopu tyč, z dorážky napálil brankovou konstrukci i Frydrych, ale Baránek už na třetí pokus dostal míč do sítě a snížil. Dal svůj premiérový ligový gól.

Ostrava se snažila zatlačit domácí obranu, v níž místo zraněného kapitána Kováče nastoupil na stoperu čerstvě dvacetiletý Sackey. Jenže v 78. minutě Baránek zastavil při samostatném úniku Jarolíma, sudí Lerch mu ukázal červenou kartu a v oslabení už hosté výrazněji nezahrozili.

23. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Baník Ostrava 3:2 (2:1)
Branky: 3. a 51. Pavelka, 15. Šural - 42. Kukec, 57. Baránek. Rozhodčí: Lerch - Nádvorník, Urban. ŽK: Rybalka, Obročník - Kukec, Baránek. ČK: 78. Baránek. Diváci: 4444.
Liberec: Kovář - Coufal, Pimpara, Sackey, Frýdek - Šural (59. Kolár), Rybalka, Jarolím (90. Rajnoch), Obročník, Pavelka - Luckassen (85. Budnik). Trenér: Šilhavý.
Ostrava: Pavlenka - Vengřinek, Frydrych, Baránek, Sukup - Štěpán, Foltýn (77. Holzer), Greguš, Kukec - Krmenčík, Škutka (46. Svěrkoš). Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: