Hlavní obsah

Dukla - Plzeň 0:3Dukla dál strádá, Plzeň se hladce znovu přiblížila ke Spartě na pět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Tecl 0 : 1
50. Kolář 0 : 2
59. Petržela 0 : 3
Záznam online reportáže

Favorit svou roli hladce zvládl. Fotbalisté Plzně vyhráli v 23. kole Gambrinus ligy na Dukle 3:0 a minimálně do neděle se tak znovu přiblížili vedoucí Spartě na pět bodů. Tým z Julisky naopak dál strádá, ve středu vypadl ve čtvrtfinále poháru se Spartou a v lize na jaře porazil jen v úvodním kole Teplice. Od té doby Dukla již šestkrát za sebou nevyhrála (5 porážek, 1 remíza), takže sen o pohárové Evropě je pryč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Viktorie Plzeň Jan Kovařík (vpravo) a obránce Antonio Romera z Dukly před brankou Dukly.

Článek

Viktoria se držela sestavy, která před týdnem nasázela Liberci šest gólů. Jen zraněného Čišovského nahradil Hejda. Pouze na lavičce znovu zůstal Horváth, jehož místo v základu dál patří Hrošovskému. Hosté začali aktivně hlavně akcemi po stranách, ani Dukla se ovšem nechtěla dát zahanbit.

Do vedení šli hosté. Kovaříkovi akci snadno korunoval Tecl, domácí marně reklamovali ofsajd. Prakticky vzápětí mohla Dukla vyrovnat, jenže Pospěch po Bergrově nabídce nedokázal blízko branky trefit míč. Kozáčik pak zaměstnal Koval, ale v nadějné pozici vystřelil jen slabě. Dukla si nicméně ke konci poločasu vynutila tlak, vytvořila si i velkou šanci jenže ani Mareš nedokázal po Bergrově rohu trefit míč ideálně. Plzeň se stáhla, jako by jí jeden gól stačil. Stačil ale jeden rychlý protiútok, Kovařík odcentroval a Tecl lehce olízl břevno.

Druhý poločas začal v plzeňské režii. Varováním byla střela Hořavy, v 50. minutě pak přišla krásná akce. Mladý Hrošovský narýsoval kolmici mezi Božičem a Hanouskem na Koláře, který laskominou nepohrdl a prostřelil Radu. Odpor Dukly byl zlomen, za dalších devět minut ideálně odcentroval Kovařík a Petržela z voleje krásně trefil třetí gól.

Dukla se tak musela začít třást, aby stejně jako v předchozích dvou domácích duelech s Viktorií, znovu nedostala čtyři góly. Hořava mohl normu naplnit, ale Rada jeho střelu vyrazil.

Dukla Praha - Viktoria Plzeň 0:3 (0:1)
Branky: 18. Tecl, 50. Kolář, 59. Petržela. Rozhodčí: Franěk - Gallo, Pochylý. ŽK: Matěj Hanousek (Dukla). Diváci: 3250.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Božič, Matěj Hanousek - Koval, Gedeon, Hlinka (89. Ouedraogo) - Berger, Pospěch (81. Marek), Mareš (69. Engelmann). Trenér Kozel.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský, Hořava (86. Horváth) - Petržela (71. Štípek), Kolář, Kovařík - Tecl (81. Wágner). Trenér Uhrin.

Reklama

Související témata: